Komerční prezentace

Kam pro srovnání úvěrů a povinného ručení?

Kam pro srovnání úvěrů a povinného ručení?

Chceme-li ušetřit, musíme vědět na čem a kde. Jakmile si bereme půjčku, upisujeme se k platbě pojištění, včetně zákonného povinného ručení, přecházíme k jinému dodavateli energie, či hledáme vhodný způsob financování bydlení, je důležité znát veškeré možnosti a vybrat si tu, která je pro nás nejvýhodnější. K tomu lze dnes využít kvalitní online srovnání. Nabízí jej OKfin.cz.

Už se nemusíme bavit o tom, co zdražuje. Zdražuje v podstatě vše. Potraviny plíživě, energie skokově. Stavební materiál a služby rapidně. Dražší jsou obědy ve školách a v mateřských školkách. Jít se najíst do restaurace se nám kvůli rostoucím cenám začíná extrémně prodražovat. Rostou i ceny pohonných hmot. Tohle vše teď, kdy jsme plánovali začít včas nakupovat na Vánoce. Ideální je podívat se na naše stávající náklady a snažit se je snížit, kde to jde. Krátkodobý nedostatek financí lze řešit též zodpovědnou půjčkou. Tu je nutné vždy dobře zvážit a též si ji vhodně vybrat. K tomu všemu nám slouží kvalitní srovnání finančních a pojišťovacích produktů.

Půjčka má být z naší strany zodpovědná, ze strany poskytovatele levná a transparentní

Bankovních i nebankovních půjček je dnes na trhu tak obrovské množství, že se v nich bez dobrého srovnávače nejde vyznat. Nikdo dnes nechce obcházet jednotlivé instituce. Je to zdlouhavé, často jsme rychlým a chytrým obchodníkem dotlačeni k úvěru, jaký ani nechceme. Mnohdy, i když půjčku nedostaneme, zůstávají o nás záznamy, že jsme se o ni ucházeli. Tohle nás pak může znevýhodňovat při dalších žádostech. Někteří poskytovatelé půjček dnes navíc fungují výhradně online, takže se ani nemáme v jakých pobočkách stavit. A vlastně ani není důvod. Veškeré informace, které o půjčce potřebujeme vědět, jsou k dispozici online. Ideální je vycházet ze srovnání půjček, jaké nabízí OKfin.cz.

Dobrá půjčka není pro každého stejná. Vycházet musíme z toho, jestli si půjčujeme tisíce, desetitisíce či statisíce. Zdali potřebujeme půjčit na pár dnů, třeba do výplaty, na měsíc, na několik měsíců, nebo se poohlížíme po dlouhodobé půjčce. Parametr RPSN se v těchto případech zcela zásadně liší a u krátkodobých nízkých půjček může vypadat hrozivě, ale je to jen zdání. Ideální je vždy vycházet ze základního srovnání. U půjček jde třeba o nabízenou výši půjčky, splatnost, RPSN, zdali je půjčka na určité období zdarma či nikoliv, dobré jsou též reference či hodnocení půjčky. Když provedeme základní výběr a máme přehled o možnostech, je třeba každou konkrétní půjčku prozkoumat co nejpodrobněji na stránkách poskytovatele tohoto finančního produktu. Určitě si je zapotřebí podrobně přečíst smlouvu a nad problematickými pasážemi rozhodně nemávnout rukou. Výhodou je, že nás dnes zákon chrání a umožňuje nám od půjčky odstoupit. Pozor ale, existují výjimky.

Odstoupit lze pouze od spotřebitelských úvěrů, což třeba není nemovitostí zajištěný úvěr na bydlení. Spotřebitelským úvěrem není ani leasing, půjčka poskytnuta bez úroku, půjčka sjednaná v době průběžného poskytování služby či dodávání stejného druhu zboží. Odstoupit též nelze od půjčky nižší než 5000 Kč a vyšší než 1 880 000 Kč. Všechna tato pravidla definuje §2 zákona č. 145/2010 Sb. (Zákon o spotřebitelském úvěru). Naopak, kdykoliv můžete od půjčky odstoupit v případě, když vám nebyly poskytnuty povinné informace pro spotřebitelský úvěr. Máte právo na informace o možnostech předčasného splacení úvěru, o RPSN (tedy roční procentní sazby nákladů na spotřebitelský úvěr), o úrocích za opožděné platby, o poplatcích za vedení účtů zaznamenávajících platební transakce, na bezplatný výpis z účtu i na kontaktní údaje.

Ušetřete na povinném ručení

Mnoha výdajů se v období finančního nedostatku můžeme vzdát. Avšak některé jsou povinné ze zákona. Příkladem je povinné ručení. Ideálním způsobem, jak dnes najít nejvýhodnější pojištění, ale současně ušetřit i díky způsobu podpisu smlouvy, je uzavřít jej přes internet. Podívejte se na kvalitní srovnání povinného ručení na OKfin.cz.

Na webu OKfin.cz najdete doporučení nejlevnějšího povinného ručení, včetně výhod jednotlivých produktů. K dispozici jsou též příklady pojištění vozu podle objemu motoru v cm3. Najdete zde srovnání běžné ceny, ceny s bonusem, maximální ceny i možnou úsporu při uzavření povinného ručení online. Nechybí ani přehled limitů pojištění podle jednotlivých pojišťoven. Pojištění si nejen srovnáte, ale rovnou též uzavřete. Výhodou takto uzavřeného pojištění je bezplatný právní servis v případě problémů s pojištěním, odškodnění po nehodě jako bonus zdarma i 100 Kč na nákup na Mall.cz. Na svoji zelenou kartu nečekáte. Obratem ji dostanete e-mailem a originál odchází ihned k vám domů poštou.

 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi