Komerční prezentace

Jihovýchodní Asie – exotika jak má být

Jihovýchodní Asie – exotika jak má být

Dovolenou si chceme užít jak se patří. Zažít něco nového, výjimečného. Za cíl dovolené si tak stále častěji vybíráme exotické země. Poznáváte se v tom? Vydejte se do Jihovýchodní Asie - země plné vynikajícího jídla, zajímavé kultury a neobyčejné přírody.

Země Jihovýchodní Asie jsou mezi turisty stále více a více oblíbené. Na své si tu přijde každý. Milovník kultury, přírody, dobrého jídla i ten, kdo si chce jen tak odpočinout na pláži. Láká Vás Thajsko, Barma, Laos, Malajsie nebo Srí Lanka? A co Bali a Singapur?

Thajsko

Legendami opředené království Orientu. Mezi turisty asi nejoblíbenější destinace Jihovýchodní Asie. Bílé pláže, skalnaté zátoky, vůně báječného jídla, nádherná příroda a bohatá architektura.

Národní park Khao Yai - úchvatná podívaná

Nejstarší chráněná rezervace v Thajsku, od rou 2005 je zapsán do seznamu světového dědictví UNESCO. Nachází se asi 170 km od Bangkoku a pokrývá hornaté území zahrnující stále zelený prales a travnaté páně. Hustou džunglí vede mnoho cestiček, které vás dovedou k vodopádům, vyhlídkám a do malebných zákoutí.

Žije zde na 900 různých druhů zvířat a ptáků, vaše oko ale potěší i pestrobarevní motýli a krásné orchideje.

Chrámy - vzor thajské kultury

Přehlídka soch, maleb a dekorativního umění. Budhistický wat (klasický thajský chrám) se diametrálně liší od naší představy slova chrám. V Thajsku jich najdete kolem 40 tisíc. Zdejší chrámy jsou bezesporu největší turistickou atrakcí.

Thajská kuchyně

Bazalka, koriandr, česnek, kokosové mléko, limetková šťáva, ... Jen malý výčet ingrediencí typických pro thajskou kuchyni, která je plná rozmanitých chutí a vůní.

Nejkrásnější pláže světa

Najdete je v jižním Thajsku. Railay Beach, Phra Nang Beach nebo Ko Poda slibují průzračnou vodu, bělavý písek a krásný výhled. Tím ale výčet zdejších pláží rozhodně nekončí. 

Jihovýchodní Asie - exotika jak má být

Srí Lanka - Perla v Indickém oceánu

Ostrovní stát v jihovýchodní Asii známý také jako Cejlon. Od Indie ho dělí řetěz korálových útesů dlouhý 20 kilometrů a tzv. Adamův most. Láká čajovými plantážemi, nádhernými plážemi, ale horami a historií.

Čajové plantáže

K Srí Lance neodmyslitelně patří a byl by hřích je nenavštívit. Zajděte si ale také do továrny na čaj a domů si převezete pravý cejlonský čaj.

Sloni

Téměř 6000 slonů zde má svůj domov. V některém ze sloních sirotčinců se můžete s těmito nádhernými tvory vykoupat.

Národní parky

Mezi nejznámější z 26 zdejších národních parků patří Yala, Wilpattu a Udawalawe. Vstupné do nich je sice vyšší, ale je to zážitek, na který nikdy nezapomenete.

Jihovýchodní Asie - exotika jak má být

Bali - ostrov bohů

Bali si užijete dosyta. Ať už toužíte jen tak lenošit, poznávat zdejší kulturu nebo chcete podnikat výlety. Nechte se unášet zdejším stylem života.

Ubud

Historické a kulturní centrum ostrova. Navštivte Gunung Kawi - chrám a hrobky z 11.století; posvátný chrám Tirta Empul, kde ze země vyvěrají léčivé prameny; navštivte rýžová políčka Tegalalang alias Ceking.

Pro milovníky zvířat

Najdete tu hned dvě zoologické zahrady. Kebun Binatang a Bali Safari and Marine Park. Můžete ale navštívit také motýlí park v oblasti Tabanan nebo ptačí park.

Jihovýchodní Asie - exotika jak má být

Singapur - Lví město

Městský stát na jižním cípu Malajského poloostrova. Singa-pura v překladu znamená Lví město. Navštivte největší vodní akvárium světa na ostrově Sentosa nebo jeden ze zdejších festivalů.

Ženy a ostatní milovníci nákupů by neměli minout 2 kilometry dlouhou třídu Orchard Road, Jeden obchod vedle druhého splní i ta nejtajnější přání.

 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi