Komerční prezentace

Jaký bazén si pořídit na malou zahradu?

Jaký bazén si pořídit na malou zahradu?

Závidíte majitelům velkých zahrádek, kteří mají místo na vlastní bazén? Už nemusíte. I na malou zahrádku si můžete bazén pořídit. Na trhu najdete i bazény, které moc místa nezaberou, a navíc se snadno staví.

Bazén je hitem poslední doby. Stále víc majitelů rodinných domků si na zahradu pořizuje bazén. Proč by ne? Jen si to představte. Po návratu z práce se jen převléknout do plavek a jít se osvěžit - to je prostě sen. I vy si ho teď můžete splnit.

Jak vybrat bazén?

Hodně lidí si myslí, že na bazén je třeba hodně prostoru a jeho instalace je náročná. O ceně nemluvě. Máme pro vás dobrou zprávu. Na trhu dneska už jsou i bazény, které postavíte za pár minut. Na prostor taky nejsou moc náročné. Můžete si je postavit i na chalupě. Řeč je o nadzemních bazénech.

Základem je výběr místa

Vyberte si místo, kam bazén budete chtít postavit a změřte si ho. Počítejte s tím, že budete potřebovat i nějaké místo kolem bazénu. Na filtraci, solární ohřev, lehátko.

Vyberte takové místo, kde budete mít soukromí a nebudou vás rušit pohledy a křik kolemjdoucích. Mělo by tam taky po většinu dne svítit sluníčko, ideální je závětří. Dejte si pozor na blízké keře a stromy, jejichž listy mohou bazénovou vodu znečistit.

Finanční možnosti

Kolik jste ochotni do bazénu investovat? Nafukovací bazény jsou levnější, jejich montáž je jednoduchá, postačí k nim kartušová filtrace. Bazény s plechovou a kovovou konstrukcí jsou finančně náročnější, odměnou vám ale bude delší životnost.

Víte, co nejvíc ovlivňuje cenu bazénu? Materiál. Nafukovací bazény jsou nejlevnější, jejich životnost ale není zrovna nejdelší. Kdo chce hodně muziky za málo peněz, ten by měl dát přednost plastovému nebo fóliovému bazénu.

Jaký bazén si pořídit na malou zahradu?

Jaký typ bazénu chcete?

Místo už máte vybrané, velikost bazénu zhruba taky víte, své finanční možnosti jste analyzovali. Teď přichází na řadu rozhodnutí, jaký typ bazénu na zahradu chcete. Kdo nemá na zahradě moc místa, pro toho jsou jasnou volbou nadzemní bazény. Můžete vybírat mezi:

  • Nafukovacími bazény nebo bazény s nafukovacím lemem
  • Bazény s rámovou konstrukcí

Víte, že nadzemní bazény vás překvapí snadnou montáží i údržbou? Některé zvládnete postavit klidně za 30 minut.

A co tvar?

V kulatém bazénu si moc nezaplavete, navíc zabere poměrně dost místa. Abyste volnou plochu využili na maximum a zároveň v bazénu udělali i pár temp, je lepší sáhnout po hranatém bazénu.

Jakou zvolit velikost?

V první řadě podle volného prostoru na zahrádce. Pokud tam máte nějakou rezervu, pak vezměte v potaz počet lidí, kteří se v bazénu budou koupat, jaké je jejich věkové složení ( pro děti je lepší mělčí bazén ), a také to, zda se v bazénu chcete jen osvěžit, nebo si i zaplavat.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi