Komerční prezentace

Jak vybrat zimní boty: Eobuv sleva a boty na zimu máte téměř za babku

Jak vybrat zimní boty: Eobuv sleva a boty na zimu máte téměř za babku

Zima se už nezadržitelně blíží, a tak je zapotřebí pořádně se na ni připravit. Nesmírně důležitou roli hraje především výběr správného oblečení a obuvi. Oděvům se věnovat nebudeme, nicméně mnohem podrobněji se zaměříme na boty. Vyrazit do zimy pouze v teniskách či lodičkách by bylo přinejmenším velmi troufalé. Co všechno brát při výběru těch správných bot v potaz? Kde najít optimální výběr a nakoupit se solidním cenovým zvýhodněním? Nepřestávejte číst, obě odpovědi najdete v následujících řádcích.

Šířka podrážky v hlavní roli

Rozhodně se nevyplatí volit boty mající velmi tenkou podrážku. Počítejte s tím, že boty určitě nebudou nijak výrazně izolovat a nejspíše vám v nich bude zima. Chcete-li mít dostatečný tepelný komfort, určitě se nebojte poněkud silnějších podrážek. Jinak je dobré si také zjistit, jestli je podpatek součástí samotné konstrukce boty, nebo je přidán ke zbytku boty zvlášť. První případ je optimální, ve druhém se může stát, že se podpatek bohužel od boty rychle odlomí v důsledku negativního působení soli, chladu a vody. 

Vysoce jakostní materiál jako základ

Nesmírně důležitý je u bot materiál, z něhož jsou vyrobeny. Jakousi klasiku představuje především kožená obuv. Kůže je kvalitní, časem prověřená a dokáže vydržet vcelku dlouhou dobu. Pozor na boty, které se zužují hodně do špičky, právě v těchto místech mohou vznikat velmi nepříjemné omrzliny. I proto je také vhodné mít boty vybavené těmi nejlepšími materiály. O jaké se jedná?

Skvělé izolační materiály na zateplení

Určitě se zaměřte také na volbu správného izolačního materiálu boty. Výbornou volbou je především Polartec, který dokáže zajistit dostatek tepla, bez nabytí další hmotnosti. Textil bez problémů dýchá a vlhkost míří od nohy pryč. Samozřejmostí je u tohoto materiálu expresní schnutí. Na žmolkování můžete také zapomenout. V mnohem tento materiál předčí i tolik oblíbený fleece. Přes 25 let se používá na zateplení zimní obuvi také thinsuite. Tato izolační vrstva je maximálně tenká a lehoučká. V botách ostatně není vůbec žádný prostor pro další materiál, který by logicky docela zavazel. Tato izolace je dvojnásobně teplejší, než je tomu u pěny. Na mnohé boty, jejichž součástí je některý z materiálů se vztahuje i vcelku markantní eObuv sleva.    

A co membrány?

U sportovněji laděných bot počítejte i s přítomností membrány. Hodně oblíbená je membrána Gore-Tex. Jedná se o tenoučkou vrstvu, která zabrání vodním kapičkám, aby se dostaly do interiéru boty. Nohy přitom mohou dokonale dýchat. Z dalších membrán se prosazuje třeba Omni-Tech. Tato membrána je vynikající kombinací nepromokavosti konkrétního materiálu a prodyšnosti. Parametry takovýchto materiál se různí a dají se kombinovat s nejrůznějšími tkaninami.

Kupujete kozačky? Pozor na šířku vašich lýtek

Jakékoli boty přes lýtka je zapotřebí vybírat velmi obezřetně. Musí být totiž dostatečně široké. Nechávejte si ještě určitě i rezervu na to, aby se vám případně vešly do bot také kalhoty. V současnosti není problém volit i opravdu široké kozačky pro ženy mající silnější nohy. Barevně není problém vybírat ze spousty různých zajímavých odstínů.

Nákup zimních bot online. Proč ne?

Určitě. Nemějte strach z online nákupu obuvi. Vždyť v mnohých eshopech je mnohem větší výběr bot. Určitě se vyplatí navštívit internetovou prodejní galerii obuvi eObuv. Stoprocentně tady najdete takové boty, které hledáte. Vybrat se tady dá také ze spousty zajímavých kabelek, módních doplňků a dalšího sortimentu. Boty, oděvy a jiné zboží můžete vybírat také pro své děti či partnery nebo partnerky. 

A co aktuální slevy v eObuvi?

Rozhodně jich není málo a zaujme už jen slevový kupon ve výši 30 % na jakýkoli nákup. Objednáte si nad 2 500 korun? Pak automaticky získáte slevový kód na snížení ceny o 250 korun. Jinak platí i výprodej obuvi se slevou až 50 %. Velmi výhodná je také sleva na značku Tommy Hilfiger ve výši 44 %.

Foto: Nasgul / Shutterstock.com





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi