Komerční prezentace

Jak vybrat bazén?

Jak vybrat bazén?

Snem každého majitele domečku se zahrádkou je vlastní bazén s průzračně čistou vodou. Kdo by se nechtěl po náročném dni zchladit v bazénu? A ještě lépe na vlastní zahradě? Taky o tom sníte? Poradíme vám, jak takový bazén vybrat.

Přestaňte jen snít a bazén si opravdu vyberte

Mít bazén je lákavá představa, ale vybrat si ten pravý, to už je náročnější. Co všechno musíte vzít v potaz?

Kam bazén umístíte?

Jako první je třeba porozhlédnout se po zahrádce a najít místo, kam bazén postavíte. Podle toho pak můžete vybírat tvar bazénu i jeho velikost. Málokdo má na zahradě tolik místa, že by si tam dal ohromný zapuštěný bazén, který je navíc finančně náročný.

Náš tip: Pro klasické a menší zahrady jsou ideální volbou nadzemní bazény, které nejsou náročné na montáž, údržbu, ani demontáž před zimou.

Víte, že před zimou by se většina bazénů měla demontovat a schovat? Málokdo to ale dodržuje.

Kolik peněz chcete do bazénu investovat?

Bazén není levná záležitost. Nabídka na trhu je poměrně široká, na své si přijde každý. Kdo si nemůže dovolit investovat jen tak desetitisíce, toho jistě potěší třeba nafukovací bazény. Nejsou drahé, navíc je postavíte doslova během pár minut.

Náš tip: Do rozpočtu zahrňte i příslušenství jako filtraci, schůdky, krycí plachtu nebo solární ohřev.

Jakou zvolit velikost bazénu?

Rozměry bazénu hodně ovlivní prostorové možnosti vaší zahrady. V potaz byste ale měli vzít také:

  • Kolik lidí se v bazénu bude koupat?
  • Vybíráte bazén pro malé děti, nebo bude sloužit i vám?
  • Hlavní funkcí bazénu bude jen osvěžit, nebo si v něm chcete i zaplavat?

Víte, že ideální hloubka bazénu pro plavání je kolem 130 centimetrů a víc?

Vložit obrázek Dětská radost

Jak je to s materiálem?

Nabídka bazénů je poměrně široká nejen co do velikosti, ale i do materiálů. Právě volba materiálu bazénu se často odrazí na jeho ceně.

Mezi ty finančně nejdostupnější patří bazény s nafukovacím horním lemem. Jejich životnost ale nebude tak dlouhá, počítejte i s menší hloubkou.

Hledáte kompromis životnost versus nízká cena? Pak sáhněte po fóliových a plastových bazénech. Jejich životnost už je o něco delší a váš rozpočet tolik nezatíží.

Náš tip: Nemáte na laminátový bazén, přesto chcete kvalitu, dlouhou výdrž a nějaká koruna navíc oproti nafukovacímu bazénu vás nepoloží? Pořiďte si bazén s pevnou kovovou konstrukcí. Přinese vám maximální požitek z pobytu v bazénu, potěší vás dlouhou životností a maximální odolností. 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi