Komerční prezentace

Jak správně vybrat korporátní dluhopisy

Jak správně vybrat korporátní dluhopisy.

Rozhodli jste se pro investování do korporátních dluhopisů, ale nevíte si rady, které firmě svěřit své peníze? Investice do firem se aktuálně těší velké oblibě, ale je třeba vybrat správnou firmu. Vydávat dluhopisy totiž může jakákoliv firma, a proto je třeba být při jejich výběru dost obezřetný. Jelikož se na trhu objevují firmy, které jsou téměř sázkou na jistotu a oproti tomu firmy, které lze zařadit mezi velmi rizikové. A podle čeho je vhodné se tedy při výběru firmy orientovat?

Nepřehlédněte oblast podnikání

Při výběru ideální firmy byste měli především nejprve zohlednit předmět podnikání. Jsou oblasti, které jsou vysoce konkurenční nebo je pro ně těžké zajistit nové klienty a pak jsou oblasti, které mají nízkou konkurenci a jsou velmi žádané. Také se nezapomeňte zaměřit, k čemu investované peníze dané firmě poslouží. Tyto získané informace vám pomohou zejména v rozhodnutí, zda je projekt perspektivní a vyplatí se do firmy investovat.
Historie a hospodářské výsledky firmy

Dále je vhodné zaměřit se na historii firmy. Pokud je firma na trhu krátce, zejména méně než 1 rok, pak většinou nebude vhodnou volbou. Určitě to však neznamená, že pokud je firma na trhu několik desítek let, tak je bezriziková. Proto je třeba také zohlednit účetní uzávěrky firmy, které jsou pro investory k dispozici. Snadno tak zjistíte, jak se firmě daří a zda je vhodné do ní investovat. V tomto ohledu se vyplatí vybírat firmy s prospektem ČNB. Prospekt ČNB vám nabídne velké množství potřebných informací.

Reference lidí dokáží hodně napovědět

Určitě se také nezapomeňte poptat vašich známých a firmu tzv. "vygooglovat". Reference vám mohou hodně napovědět. A nakonec se neváhejte obrátit na samotnou firmu, ať e-mailem, telefonicky či osobně. Zjistíte, jak na vás její zaměstnanci působí a zda v nich máte důvěru. Správná firma by rozhodně měla projevit ochotu vám vše vysvětlit.
Chcete-li se podílet v rámci dluhopisů na nejjistějších investicích, což jsou jednoznačně nemovitosti, pak je jasnou volbou firma Europa Investment Property.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi