Komerční prezentace

Jak správně pečovat o vodu ve vířivce?

Jak správně pečovat o vodu ve vířivce?

Kvalitní péče o vodu ve vířivce je poměrně obtížná. V tomto článku vám ale ukážeme několik tipů, které vám veškerou práci výrazně usnadní.

Vířivka může být dobrým sluhou, ale zlým pánem. Zejména v případě, že se budete špatně starat o vodu. Proto jsme si v tomto článku připravili několik tipů, jak se o vodu ve vířivce správně postarat.

Kvalitní péče o vodu

Péče o bazénovou vodu a o tu ve vířivce je odlišná. U obou ale platí podobná měřítka. U vířivky je totiž potřeba hlídat především kvalitu vody. A tu poznáte už na první pohled. Pokud bude křišťálově čistá a bez nečistot, zřejmě se o ni staráte dobře. I tak rozhodně nepodceňujte pravidelně měření a doplňování chemie. Základem je především pH, které by se u vířivek mělo udržovat v rozmezí 7,2 - 7,8.

Absolutním základem pro dobrou vodu ve vířivce jsou ale dezinfekční prostředky. Pokud je nebudete používat, začnou se ve vodě množit bakterie a na čistotě i zápachu to bude ihned poznat. Její přesné dávkování je přitom relativní. Závisí na zakoupeném produktu a výrobci. Proto si vždy pečlivě přečtěte dávkování, abyste nepoužívali zbytečně moc dezinfekce. Nebo naopak málo.

V zimě i v létě

Péče o vodu ve vířivce je obtížná i kvůli tomu, že voda v zařízení neustále proudí a stoupá na vyšší teploty než u klasického bazénu. I přes kvalitní ošetření s pomocí chemie se tak může stát, že se brzy zkazí. Proto není od věci vodu pravidelně měnit. Ideální je pro to konec zimy a začátek jara.

Během zimy ale myslete na dodatečné zabezpečení. Rozhodně vířivku nenechávejte na pospas chladu. Alespoň čas od času ji využijte, aby nedošlo k zamrznutí vody. Pokud ji udržíte v provozu, ochráníte ji před nepříznivými vlivy zimního počasí. Dávejte si ale pozor na to, abyste vodu udržovali alespoň v minimální nezamrzající teplotě. V opačném případě si teplé lázně v zimě jen tak neužijete.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi