Komerční prezentace

Jak se správně starat o psí srst?

Jak se správně starat o psí srst?

Podle výzkumu americké lékařky, novinářky a odbornice na chov psů, Barbary Bird je většina běžně dostupných šamponů pro psy v rozporu s charakteristikou jejich srsti. Co nám její výzkum odhalil a jaké psí šampony jsou podle ní ideální?

Psi a pH pokožky

Psí a lidská pokožka se od sebe svým přirozeným poměrem kyselosti a zásaditosti výrazně liší. Zdravá pokožka psů má pH kolem 7,5, zatímco pokožka lidí kolem 5,5. V praxi to znamená, že pH pokožka domácích mazlíčku není tak kyselá jako to naše, a proto běžné syntetické šampony pro lidi psům způsobují vysoušení a podráždění pokožky snadněji než nám. Výrazně tak lze zhoršit dlouhodobý stav zvířecí srsti. Naopak přírodní šampon pro psy podle výzkumu zaručuje minimální pravděpodobnost podráždění a psí pokožku regeneruje! Syntetické přípravky jsou obecně kyselejší a přírodní říše nabízí pestrou paletu zásaditých a blahodárných látek.

Syntetika či přírodní účinné látky? Studie mluví zcela jasně

Během výzkumu bylo potvrzeno další důležité zjištění. Většina testovaných šamponů určených přímo na psí srst vůbec nepůsobila šetrně, pH psů při dlouhodobém užívání vykazovalo kyselejší prostředí než je standard. Odbornice během výzkumu používala běžně dostupné šampony pro psy, které vždy obsahovaly větší poměr syntetických látek. Přírodní produkty jsou tedy i v péči o psí srst tou správnou a zcela bezpečnou volbou.

Čistota je jen jedna z proměnných

Přírodní šampony pro psy mají nad syntetickými přípravky obrovskou výhodu, umí srst perfektně vyčistit a současně ji dodat potřebné látky, které o ní dlouhodobě pečují a jsou maximálně šetrné. Vhodnou volbou jsou přípravky s vysokým obsahem kvalitního kokosového oleje, který je skvělý také pro vysoce citlivou srst. Kokosový olej navíc obsahuje látky, které mají antibakteriální účinky, což splňuje potřebuju naše psi čas od času pořádně vyčistit. 

Látky, kterým se vyhýbejte

Existuje dlouhý výčet syntetických látek, které ačkoliv nejsou na seznamu nebezpečných a zakázaných látek, jejich toxicita je předmětem mnoha studií, výzkumů a odborných i veřejných diskuzí. Patří mezi ně například parabeny, v jídle známé pod názvem "éčka”, vyrábějí se z ropy a možných rizik s někým spojených je na naše zdraví celá dlouhá řada. Ani vy ani vaše koupelna, ve které probíhá hygiena všech členů domácnosti, by ideálně neměla obsahovat přípravky s methylparabenem, ethylparabenem, propylparabenem nebo butylparabenem. Pokud vás zajímá, čím vaše domácí mazlíčky správně vyživovat také zevnitř, tedy krmivem, podívejte se na test psích granulí.

Kokosový olej na zvířecí srst

Vyzkoušejte Skinny Coco šampon pro domácí mazlíčky, který se vyrábí ze zmýdelněného kokosového oleje pro jemnou a současně účinnou péči o zvířecí srst. Vybrat si můžete například šampon s čistým esenciálním olejem z levandule pro zklidnění nebo citronovou trávu a jedli sibiřskou, které pomáhají snížit výskyt parazitů ve zvířecí srsti. Šampony Skinny Coco nejsou určeny jen pro psy, ale pro všechny domácí mazlíčky. Neobsahují vůbec žádná syntetika, tudíž reflektují všechna zjištění zmiňovaného výzkumu.

zdroj výzkumu: https://www.petgroomerforums.com/forum/talk-forums/egroomer-articles-archive-talk/54381-a-study-of-the-ph-of-pet-human-shampoos-by-barbara-bird-cmg





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi