Komerční prezentace

Jak předejít nachlazení? Myslete na své zdraví

Jak předejít nachlazení? Myslete na své zdraví

Letní období je u konce, a my se tak musíme dobře připravit na delší období, kdy bude slunečního svitu a tepla málo. Co dělat, abyste předcházeli nachlazení? Máme pro vás několik užitečných tipů.

Změny, na které je třeba se připravit

Zatímco v létě jsme se klidně mohli i v pozdních nočních hodinách promenádovat jen v košili, podzim s sebou přináší výkyvy teplot i počasí. I když je přes den hezky, vezměte si pokaždé s sebou nějaký svrchník, šátek a pokrývku hlavy. Když se ochladí, nic vás nepřekvapí. Lepší s sebou nosit kus oblečení navíc - než se hned z kraje podzimu setkat s nepříjemným prochlazením, které vás oslabí. Stejně tak je třeba se připravit i na přechod z podzimu do zimy. Rukavice a dobré boty jsou základ.

Přísun vitamínů upevní obranyschopnost

Pokud skálopevně nedodržujeme zdravou a vyváženou stravu, v našem organismu je obvykle nižší dávka jódu a draslíku, než je potřeba. S obdobím začínajících viróz je dobré počítat i s pravidelným přísunem vitamínu C. Důležitý je i zinek, selen a hořčík pro správnou funkci imunitního systému. Vitamíny na posílení imunity lze brát po celé chladné období. Posílíte si tak imunitní štít, který vám bude pomáhat lépe bojovat s bakteriemi a viry v okolí.

Podzimní splín nemá šanci

S koncem teplého období jsou spojené podzimní špatné nálady a deprese. Člověk tíhne k bilancování, ke srovnávání se s ostatními, a často sám sebe obviňuje z toho, že není dokonalý. Přitom i dobrá nálada a pozitivně naladěná mysl má jednu z důležitých úloh v našem obranném systému. Pokud vás přepadají špatné nálady, zkuste si dopřát veselou komedii. Udělejte si radost maličkostmi. Pusťte si oblíbenou hudbu, která vám přináší radost. Vrhněte se po hlavě do nových koníčků nebo dobročinných aktivit ve vašem okolí. Podzim budete najednou vidět v mnohem příznivějších barvách!

Posilněte svou imunitu

Existuje mnoho užitečných a prověřených způsobů, jak posílit imunitní systém. Svou roli zde hrají také kvalitní doplňky stravy, které dokážou organismu pomoci v boji s viry a bakteriemi. Základem je samozřejmě zdravá a pestrá strava. Ta se po doplnění důležitých látek do organismu stává výborným základem pro pevnou obranyschopnost. Důležitou roli hrají například probiotika, glukany, echinacea nebo bakteriální lyzáty.

Trochu pohybu, klidně v pohodlí domova

Všichni víme, že bychom se měli dostatečně hýbat. Právě pohyb je nenahraditelnou součástí zdravého organismu. Dobře fungující svalstvo i trávicí systém si přitom dokážete vybudovat i v pohodlí domova. Najděte si cvičení, které vám budou vyhovovat, a dopřejte si denně protahovací a zpevňující cviky pro spokojené a zdravé tělo.

Malá změna stravy

Je známým faktem, že imunita se buduje především ve střevech. Pokud naše tělo často krmíme nevhodnou stravou, projevuje se to i na snížené obranyschopnosti celého organismu. Pokuste se dělat velmi precizní, ale trvalé kroky ke zlepšení svého stravování. Když nahradíte jednu svačinu denně zdravou alternativou, ze které bude mít vaše tělo užitek, pomůžete tak i imunitě. Jednu svačinu proto trvale nahraďte něčím smysluplným. Základem je jakýkoliv druh zeleniny. Dodá vám vlákninu a celou řadu vitamínů a minerálů. Čerstvou nebo tepelně upravenou dobrotu si přitom skutečně zamilujete.

Nic se nesmí přehánět

Cítíte se unavení, ale přesto se rozhodnete jet na cyklistický závod? Máte již trochu rýmu, ale na firemním večírku nechcete chybět? Možná bude lepší se tento rok zamyslet, zda to skutečně chcete riskovat. Když budete svůj organismus poslouchat a včas si lehnete, dopřejete si odpočinek, dobrou knihu a dostatek vitamínů, máte za jedno nebo dvě odpoledne vše hotovo. Budete opět plní síly. Poslechněte varovné signály a včas si dopřejte odpočinek.

Přejeme vám klidné podzimní období v pevném zdraví.

 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi