Komerční prezentace

Jak na nákup herního počítače

Jak na nákup herního počítače

Máte doma dítě, jež miluje počítačové hry? Pak nejste žádnou výjimkou. Naopak, z důvodu hraní si k PC sedne spousta puberťáků. To by pro vás mělo být jakousi útěchou. Potíž ale nastane v momentu, když za vámi ratolest přijde s tím, že by potřebovala zbrusu nový herní počítač.

Představy tohoto milovníka či milovnice her budou nejspíše značně přemrštěné a vy zřejmě nemáte až takový přehled. Právě proto čtěte dál, jelikož vám přineseme hned několik užitečných rad, které ušetří váš domácí rozpočet od katastrofy.

Nejnovější herní mašiny skutečně stojí majlant

Tak to si pište! Pokud chce potomek herní stroj pro trávení chvil u moderních her v 4K rozlišení a 100 FPS, pak vězte, že koupit takový stroj za pár tisíc korun zkrátka není reálné. Jen grafická karta vyjde cca od nějakých 8000 do 25 000 korun. Pokud k tomu připočteme ostatní komponenty, můžeme se dostat klidně i na 50 000 korun a výše. Jak tedy z celé situace ven? Je třeba lehce snížit nároky a zakoupit repasovaný PC.

Úplně nejmodernější PC za desetitisíce není nutností

Většina uživatelů si bohatě vystačí při hraní mnohých titulů se standardním FullHD rozlišením a 50 FPS. Tím pádem máte šanci podívat se i po starších modelech, jež byly repasovány. Kvalitně postavené mašiny typu HP Elite nebo Dell Optiplex dnes bohatě poslouží pro takřka plnohodnotné hraní. Na Youtube si spousta lidí ukazuje, jak dokážou vytunit tyto počítače do dokonalosti. Podle návodu to jistě zvládnete i vy. Budget gaming se tak stane realitou i pro vás.

Co si ještě promyslet?

Vyřešit byste měli otázku, zdali je vhodnější notebook, nebo standardní stolní počítač. Odpověď je vcelku jednoznačná. Herní notebook je podstatně dražší a není možné jej do budoucna výrazně vylepšit pomocí komponent. Musíte si rozmyslet, zdali vám mobilita skutečně stojí za to a opravdu ji potřebujete. Počítejte s tím, že ani opravdový herní notebook v repasech neseženete levněji než za 20 000 korun. U stolních PC se dostanete mnohem níže. V každém případě si zjistěte nároky konkrétních her, jež chce vaše dítě hrát. Stačí do Googlu či jiného vyhledávače zadat termín hw requirements. Když vše budete znát, určitě mezi repasy zvolíte ten správný třeba na levnapc.cz.

 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi