Komerční prezentace

Jak je na tom poptávka po skladových a výrobních prostorech v Brně?

Jak je na tom poptávka po skladových a výrobních prostorech v Brně?

Zvažujete pronájem výrobních nebo skladových prostor? Není na co čekat. Od května letošního roku se poptávka postupně mění, majitelé odpovídajících nemovitostí mají šance je stále pronajmout za zajímavé ceny.

Z důvodu plánovaných úspor řada menších a středních firem hledá nové možnosti pronájmů pro vlastní výrobu a sklady. Nejčastěji firmy hledají možnost úspory na velikosti prostor, (tedy v metrech čtverečních) nikoliv však na ceně za m2, která prozatím zůstává stejná.

Nejčastěji hledané prostory

"V současné době nejčastěji hledáme pro naše klienty haly o výměrách 400 až 700 m2, v případě výrobních firem obsluhovaných výrobním jeřábem. U skladů je pro klienty důležitá zejména možnost snadného přístupu kamionu" odpovídá Ing. Vladimír Hnát z REAL SPEKTRUM.

Jak je na tom poptávka po skladových a výrobních prostorech v Brně?

Nejpoptávanější lokality

"Největší zájem o pronájem skladových nebo výrobních prostor je stále především v jižní části Brna a v blízkosti dálnice D1. Velký zájem je rovněž o lokality na severu města až po Kuřim. Zajímavé jsou rovněž Modřice" doplňuje specialista Hnát.

Pokud zvažujete výměnu stávajícího nájemníka v prostorech vhodných k výrobě nebo skladování, rádi vám pomůžeme najít vhodného a spolehlivého kandidáta. Samozřejmě, je vhodné přemýšlet dopředu, podobné změny každá firma plánuje delší dobu. Rychlost reakce nebo řešení nastalých potřeb firmy se odvíjí od návaznosti na výpovědní lhůty ve stávajících prostorách, což bývá v průměru 3-6 kalendářních měsíců.

Nenechávejte své prostory ležet ladem! Nebo vyměňte svého nájemce, se kterým jste nespokojeni. Využijte současné poptávky, je možné snáz pronajmout i menší, ale vhodně dispozičně řešené prostory.

Jak je na tom poptávka po skladových a výrobních prostorech v Brně?

 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi