Komerční prezentace

Jak fungují půjčky zdarma?

Jak fungují půjčky zdarma?

S nebankovními půjčkami se u nás v posledních letech doslova roztrhnul pytel. Čím dál více žadatelů o úvěr je upřednostňuje před nabídkou bank a konkurence tak přirozeně kvete. Nebankovní instituce láká klienty na tzv. první půjčku zdarma. Není v tom ale nějaký háček?

Už se vám někdy stalo, že jste v posledním týdnu před výplatou zkrátka nevyšli s penězi a poohlíželi jste se o dostupné finanční injekci? To není žádná ostuda. Popravdě se do takové situace dostává stále častěji více a více Čechů.

Nebankovní půjčky a akce typu poprvé zdarma

Na druhé straně pomyslné rovnice ale stále méně lidí sahá po úvěrech u bankovní instituce. Mnohým banka půjčku prostě zamítne, jiným se zase příliš nelíbí podmínky a úroková sazba. Pro obě zmíněné skupiny žadatelů je dnes dostupná široká řada alternativních možností v podobě nebankovních půjček. Často jsou bezúčelové a nevyžadují ani složité administrativní nároky.

Z těch obecně nemusíte mít žádné obavy - není pravda, že by se bez výjimky jednalo o lichváře nebo podvodníky. Právě naopak, na českém trhu působí desítky prověřených společností, které své produkty nabízí za zcela jasných podmínek. Společnosti jako Ferratum nebo Kamali dnes mají rozsáhlé mediální kampaně, často výhodnější podmínky než bankovní produkty a především velké množství klientů, z nichž se někteří vrací opakovaně.

Mezi nebankovními společnostmi je opravdu z čeho vybírat, mnohé z nich se tak potenciální klienty snaží nalákat na akce typu "první půjčka zdarma". V takových případech zaplatíte jen tolik, kolik si půjčíte - bez žádných úroků nebo poplatků. Takové lákadlo je zpravidla k dispozici jen nově příchozím zákazníkům a využít jej mohou pouze jedenkrát.

Kde a jak si vybrat tu nejvhodnější půjčku?

Procházet postupně jednu půjčku za druhou by bylo poměrně zdlouhavé. Navíc byste si museli zapisovat jednotlivé úrokové sazby a výše příslušných poplatků. Na síti dnes naštěstí najdete několik nezávislých srovnávačů, které vám jednotlivé nabídky seřadí do srozumitelných přehledů. Kvalitní portály jako jsou coolpujcky.cz a pujckyhned.cz vždy zobrazují podrobné informace o dané půjčce, společnosti, která ji poskytuje a nechybí ani uživatelské recenze nebo přehled příkladových splátek.

Snadno si tady vyfiltrujete například nebankovní půjčky nebo třeba úvěry, které se hodí pro maminky na mateřské dovolené. Profesionální srovnávače evidují výhradně důvěryhodné společnosti - nehrozí tak, že byste naletěli podvodníkům nebo museli platit nesmyslné vstupní poplatky za zprostředkování. Každý se může někdy dostat do finančních problémů, bylo by ale zbytečné dostat se při jejich řešení ještě do větší šlamastiky. Nikdy nevěřte nedůvěryhodně vyhlížející webové stránce nebo produktu, o kterém nikde na internetu nemůžete nic dohledat.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi