Komerční prezentace

Goodyear navrhuje nové pneumatiky ve virtuální realitě

Goodyear navrhuje nové pneumatiky ve virtuální realitě

Inovační centrum společnosti Goodyear v lucemburském Colmar-Bergu v únoru dostalo nejmodernější jízdní simulátor DiM250 DYNAMIC, stejný, jaký je již v provozu ve světové centrále americké značky v Akronu. Spolu s již používanými simulátory COMPACT třídy VI mu nové zařízení dále zlepší možnosti vývoje pneumatik ve virtuální realitě.

Simulátory pro dokonalý vývoj pneumatik

Jízdní simulátory umožňují vyvíjet, zkoušet a prověřovat návrhy nových pneumatik na samém počátku vývojového cyklu a vybírat z nich ty nejlepší, které pak postoupí do fáze prototypu. Moderní postup odpovídá současnému překotnému vývoji automobilového průmyslu, pro nějž tak Goodyear může na vyžádání rychle dodat vhodné pneumatiky.

Goodyear navrhuje nové pneumatiky ve virtuální realitě

Nový dezén - Goodyear EfficientGrip Performance 2 SUV

Za pomoci virtuální reality byla vyvinuta i zatím poslední novinka značky - letní pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance 2 SUV pro stále oblíbenější sportovně užitkové modely SUV. Moderní postupy nové pneumatiky obohatily mimo jiné o technologii Mileage plus, která zvýšila potenciál ujetých kilometrů o 25 procent. Jejich upravená směs, běhoun s delšími záběrovými hranami a mohutnější žebra zase zaručují kratší brzdnou dráhu na suché i mokré vozovce. Díky řadě provedení s vysokým zátěžovým indexem by měly být EfficientGrip 2 SUV ideálními pneumatikami nejen pro SUV, ale i pro vozidla s elektrickým pohonem.

Goodyear EfficientGrip Performance 2 SUV navazují na loni uvedené EfficientGrip Performance 2, které jsou považovány za jedny nejvýkonnějších vyráběných vysoce výkonných pneumatik a nabízejí řidičům vozů s rozměrem kol 15 až 18 palců odhadem o 50 % vyšší kilometrový proběh než jejich předchozí generace. Nezávislé testy pneumatik EfficientGrip Performance 2 potvrdily ve srovnání se čtyřmi testovanými konkurenty rovněž jejich nejkratší brzdnou dráhu na suchém i mokrém povrchu. Z technického pokroku při vývoji pneu mohou těžit i čeští řidiči - nejběžnější rozměry těchto pneumatik (Goodyear 205/55 R16, 195/65 R15, 225/45 R17 a 225/ 40 R18) jsou v prodeji u autorizovaných dealerů značky, třeba na e-shopu prodejce pneuboss.cz, kde najdete letní pneu Goodyear skladem.

Goodyear navrhuje nové pneumatiky ve virtuální realitě

Virtuální Nordschleife - testování pneu na vyhlášeném okruhu

Na simulátorech DiM250 DYNAMIC dokáží inženýři společnosti Goodyear pneumatiky testovat i v podmínkách odpovídajících nejnáročnějším závodním okruhům, jako jsou německý Nürburgring, americká Virginia International Raceway nebo španělská Idiada. To potvrzuje, že to značka pneu Goodyear myslí se svým návratem do světového motoristického sportu, kde má ze sebou dlouholetou mimořádně úspěšnou historii, vážně. Hned při svém loňském comebacku také zaznamenala vítězství v seriálu závodů Nurburgring NLS Endurance Series, který se jede výhradně na pověstné nürburgringské Nordschleife, 25 kilometrů dlouhém okruhu v pohoří Eifel.

Právě Nordschleife používají výrobci automobilů a pneumatik často k testování svých nejnovějších produktů při maximálním zatížení a také Goodyear má na okruhu vlastní vývojové centrum. Na obřím okruhu se 170 zatáčkami probíhaly i závěrečné zkoušky nejnovějších vysoce výkonných pneumatik Goodyear Eagle F1 SuperSport RS UUHP, které jsou homologovány pro vozy typu Porsche 911 GT2 RS a GT3 RS. Nově mohou být díky novému zařízení ještě před skutečnými testy na okruhu prověřovány v prakticky identických podmínkách i na simulátoru v Colmar-Bergu.

Více o pneumatikách Goodyear naleznete na oficiálním webu https://www.goodyear.eu/cs_cz/consumer.html.

Goodyear navrhuje nové pneumatiky ve virtuální realitě





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi