Komerční prezentace

Gainer aneb jak si viditelně vytvarovat svaly

Gainer aneb jak si viditelně vytvarovat svaly

Pokud vytrvale pracujete na tom, abyste dostali svou sílu a svaly na novou úroveň, pravděpodobně jste už zvažovali/ zvažujete jeho užívání. Gainer je doplněk výživy bohatý na kalorie, jehož hlavním účelem je pomoci tělu přibrat na váze. Pokud je určený pro atlety, obsahuje hodně proteinů, které stimulují budování svalové hmoty. Sval má totiž větší hustotu než tuk, spaluje více kalorií a poskytuje sílu potřebnou na rychlé a intenzivní pohyby, které vyžadují mnohé sporty. Často bývají další složkou jednoduché a komplexní sacharidy, jež napomáhají zvětšování svalstva a poskytují energii na tréning. 

Na trhu je k dispozici mnoho proteinových prášků, proč byste měli hledat ještě něco dalšího? Pokud intenzivně sportujete, anebo nemůžete přibrat, kvalitní gainer vám pomůže rychleji a efektivněji vytvarovat pevné proporce. Jak na to?

Přijímejte dostatek kalorií

Aby se vám povedlo zpevnit tělo, budete potřebovat určitý přebytek kalorií. To znamená zhruba o 300 až 500 kalorií více než spálíte cvičením a každodenním fungováním. Jestli se už nějakou dobu snažíte přibrat, ale váha nespolupracuje, pravděpodobně máte naopak kalorií nedostatek. Je to jednoduché: pokud jejich příjem nezvýšíte, zůstanete na stejném bodě.

Gainer aneb jak si viditelně vytvarovat svaly

Stavte na zdravá jídla a něco extra

Když se snažíte zkonzumovat dostatek kalorií, měly by být ve správné kvalitě. Klíč není v tom jíst cokoli, ale zaměřit se na vydatnou stravu, případně kvalitní doplňky. Smažené kuřecí je sice bohaté na kalorie, ale obsahuje také hodně tuku.  

Zpestřete si svůj režim

Jestli spořádáte velkou porci jídla, můžete se cítit nafoukle. Pokud se to stane těsně před tréningem, možná se to nepříjemně odrazí na vašem výkonu. A taky možná nebudete ještě mít takový hlad, abyste si něco většího dopřáli i rovnou po tréningu. Přesně v těchhle případech vám tekutá výživa ve formě gaineru věci příjemně zjednoduší. 

Gainer aneb jak si viditelně vytvarovat svaly

Nezapomínejte na proteiny, karbohydráty a tuky

Dát do sebe všechno, co potřebujete, může být občas náročné. Ne vždy si vzpomenete, nebo máte po ruce dostatek ovoce a zeleniny, abyste si dopřáli vlákninu, vitaminy a minerály. Gainer vám poskytne vše potřebné ve vyvážené kombinaci.

Spočítejte si ideální proporce

Vašim cílem je mírný nadbytek kalorií, ne bezbřehé přejídání či nekontrolovaný kalorický doping. Gainer vám umožní mít vše pod kontrolou, protože si můžete příjem kalorií pohodlně spočítat. Na každém balení jsou uvedeny podrobné informace o jeho složení.

Stačí pravidelně trénovat a gainer si dopřát vždy ráno, před tréningem a po něm. Vaše tělo bude každým dnem pevnější a energie, kterou jste do cvičení investovali, se znásobí.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi