Komerční prezentace

Fototapety jdou s dobou. Nerozvážným použitím s nimi však celý interiér přehlušíte

Fototapety jdou s dobou. Nerozvážným použitím s nimi však celý interiér přehlušíte

Přírodní motivy jsou v poslední době mezi milovníky útulného bydlení opravdu oblíbené. A čím realističtěji vypadají, tím lépe. Velmi populární je zejména fototapeta panorama. A schválně o ní píšeme v jednotném čísle, protože víc, než jednu si do správně vybavené místnosti zkrátka pořídit nemůžete. A my vám prozradíme proč. 

Vcelku nezáleží na tom, zda chcete dát svému oblíbenému motivu prostor na celé stěně nebo ho využijete jen ke zkrášlení kupříkladu nevzhledných rohů. Pravidla pro výběr a instalaci jsou stále stejná.

Vyberte si motiv, který vás opravdu osloví

https://myloview.cz/fototapety/podle-kategorie/priroda/

Především svůj nákup neuspěchejte. V dnešní době jsou obchody nejrůznějším "tapetovým sortimentem" bohatě zásobeny. A bývá tedy těžké zvolit si jeden jediný motiv. Zapomeňte na hodiny a hodiny zírání do internetových obchodů ve snaze narazit na TO, co bude mít ten správný WOW efekt.

Dost možná spíš nakonec skončíte znechucení a s trochou nadsázky sáhnete po tom prvním, co se vám namane. A protože panoramatická fototapeta není právě nejlevnější dekorací, budete svého činu brzy litovat. A jak tedy postupovat správně? Předem si promyslete, na co byste se chtěli ve svém obývacím pokoji, kuchyni či ložnici dívat. Milujete vodu, poušť, džungli nebo třeba asijskou architekturu? To vše je k mání. Dbejte však na to, aby vám takový pohled dělal skutečnou radost, a také na to, aby se jen tak neomrzel. Zeptejte se sami sebe: vydrží moje nadšení i po měsíci či roce? Pokud zní odpověď jednoznačně ANO, jděte do toho. Ovšem pokud si nejste jistí, nespěchejte.

Klidně svůj nákup odložte. Uložte si někam do oblíbených položek několik preferovaných motivů a za nějaký čas se k nim vraťte. Snadno tak rozpoznáte ty, které vás pohladí po duši od těch, jež vám s dostatečným odstupem přijdou jako kýč či jednoduše nepředstavují "váš šálek čaje."

Fototapety jdou s dobou. Nerozvážným použitím s nimi však celý interiér přehlušíte

Kam se nejlépe hodí přírodní motivy

Zamilovali jste si pohled do tropického pralesa nebo třeba na písečnou pláž? Pak si ho dopřávejte všude tam, kde toužíte po klidu a pohodlí - tedy tam, kde si chcete efektivně odpočinout od všech starostí.

Velké haly, obývací pokoj, ložnice - to by měly být vaše odrazové body. Pohled do přírodních panoramat nám dává pocit volnosti, inspiruje naši mysl a neváhá dodat i trochu té pozitivní nálady. A to je něco, co se v dnešní době opravdu hodí.

Fototapety jdou s dobou. Nerozvážným použitím s nimi však celý interiér přehlušíte

Panoramatické fototapety s motivy architektury mají širší využití

Dost možná jste však spíše fanoušky lidského umu než geniality přírody. V takovém případě si klidně pohled na svůj koníček dopřejte kromě výše vyjmenovaných místností i jinde. Zajímavé rozptýlení bude představovat do jednací místnosti nebo do firemních či nemocničních čekáren.

Využijte jejich výhod na maximum

https://myloview.cz/fototapety/

A jak na to, aby vám třeba fototapeta panorama do obývacího pokoje pomohla za všech okolností k lepší koncentraci? Dovolte svým očím, aby nabízenou plochu obrazu využily na maximum. Minimální pohledová vzdálenost je proto doporučena okolo dvou metrů. Jinými slovy - pokud si tapetu nalepíte hned za své oblíbené relaxační křesílko či vedle gauče, nebude pro vás mít relaxační efekt prakticky žádný.

To však neznamená, že si ji nesmíte pořídit. Naopak. Je totiž zodpovědná i za příznivý první dojem poté, co do místnosti vstoupíte. Může vás tedy nabít energií jen při jednom jediném pohledu. A vůbec tak nevadí, že si ji později nebudete moci užít "podrobněji." V ideálním případě by však měla vyhovět jak nárokům na první dojem, tak i na ideální pohledovou vzdálenost. Jedině tak budete mít jistotu, že je v interiéru umístěna správně.

Fototapety jdou s dobou. Nerozvážným použitím s nimi však celý interiér přehlušíte

Na co si dát při výběru pozor

Ta správná fototapeta panorama by se měla v prostoru stát dominantním prvkem. Čím více barev nabízí, tím střídmější jí dopřejte okolí. Vyhnete se tak "kolotočářskému" efektu a dalším nepříjemnostem. A dbejte i na barevné sladění. Motiv zeleného lesa na zelené zdi zanikne. Stejné potíže mu způsobí i modrá, naopak žluté pozadí by ho mohlo až nepřirozeně zvýraznit. Nejste-li si proto v tomto ohledu jistí, vsaďte na univerzální řešení, kterým je za všech okolností bílá. Uvidíte, jak to vašemu interiéru prospěje.

Fototapety jdou s dobou. Nerozvážným použitím s nimi však celý interiér přehlušíte





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi