Komerční prezentace

Fasádní systémy a střechy z hliníku nabízí ekonomické i ekologické řešení pro stavbu

Fasádní systémy a střechy z hliníku nabízí ekonomické i ekologické řešení pro stavbu

Fasáda ani ne na jednu dekádu? A střecha tak maximálně na dvě až tři? Ve chvíli, kdy se rodina zavazuje splácet 30 let hypotéku za nový dům, nebo za jeho generální rekonstrukci, není příliš povzbudivým faktem, že naše "investice" doslouží dříve, než ji splatíme. Máme však i jinou volbu. Investovat do materiálu, který vydrží, a to jak na fasádě, tak na střeše. Napadlo vás už přemýšlet o hliníku?

Milují jej architekti a designéři, začínají jej milovat i drobní investoři. Zejména ti, kteří nestojí o tuctový domek z katalogu, ale chtějí dům, který patří do nového milénia. A to znamená současně takový, který nezanechá za sebou uhlíkovou stopu. Výroba hliníku však nikdy neměla z ekologického hlediska dobrou pověst. Hliník je ale nenahraditelný materiál a hliníkové fasádní systémy a střechy, které nabízí PREFA Aluminiumprodukte, se navíc chovají velice ekologicky. V první řadě svojí kvalitou a dlouhou životností. Firma na ně dává skutečně nadprůměrnou záruku až 40 let, jejich životnost přitom dokáže být stejně dlouhá jako životnost samotné stavby. Což ani u fasád, ani u střech rozhodně běžné není. Výrobky PREFA se navíc vyrábí z recyklovaného hliníku, čímž trvale udržitelnému rozvoji prospívá firma podruhé.

Proč jsou hliníkové fasádní systémy stále oblíbenější?

Fasádní systémy PREFA - to jsou nekonečné hrátky s designem. PREFA Sidings třeba umožňuje s fasádními pláty pracovat nejen ve vodorovném či svislém směru, ale lze je umístit i šikmo. S jedním prvkem tak dokážete vykouzlit obrovské množství různých kombinací. Nezaměnitelný vzhled dává fasádám i profil Sidings.X. Díky různým možnostem pokládky jde opět o velice variabilní obkladový systém. Další rafinované struktury získáte použitím fasádního šindele, fasádního šindele XL, fasádní šablony (ta je k dispozici ve více velikostech) i oblíbeného fasádního panelu FX.12. Unikátní struktury pak vzniknou s použitím profilu s vlnou či pilového profilu. Pro velké plány se hodí hladká kompozitní deska.

Hliníková střecha i s odvodněním

PREFA Aluminiumprodukte dodává hliníkové výrobky jako kompletní systémy. Hliníkovou střechu tak pořídíte se všemi náležitostmi, i s dokonale odladěným odvodňovacím systémem. Hliníková střecha je osvědčeným řešením pro starší domy, rekonstrukce i moderní novostavby. V nabídce je falcovaná střešní taška, střešní panel R.16, falcovaný střešní šindel, falcovaný střešní šindel DS.19, několik velikostí střešní šablony, včetně malé střešní šablony (tzv. věžovky), a střešní panel FX.12.

Výhodou hliníkové střechy PREFA je, že je skutečně extrémně lehká. Neklade si proto žádné speciální nároky na statiku krovu. Snadno se s ní manipuluje a velice jednoduše ji jde instalovat. Její nízká hmotnost ji přitom nepřipravila o skvělé mechanické vlastnosti. Je odolná vůči poškození, dokonce i kroupám. Propracovaný systém upevnění tašku uchytí tak pevně, že odolá i síle větru 235 km/h. Tašku nepoškodí UV záření, a to dokonce ani její barvu. I ta je stálá a nebledne. I díky tomu dává PREFA Aluminiumprodukte záruku 40 let nejen na samotnou tašku, ale i na její barvu. Stejnou záruku dostáváte i na fasádní systém.

Kouzlete s barvami

Fasádní systémy a hliníkové střechy PREFA si lze zvolit z mnoha moderních barevných odstínů. Střechy se nabízí v patnácti, některé typy fasádního systému mají paletu barev ještě bohatší. Pokud však máte o barvě ještě jinou představu, i v tom vám umí PREFA vyhovět a nechat vám vyrobit systém v poptávané barvě.

Krásné bydlení potřebuje být v bezpečí

Velká voda nejednou ukázala, jakým umí být živlem a jak dokáže zničit naše sebedokonalejší bydlení. PREFA Aluminiumprodukte nám však umí rovněž v tomto směru pomoci. Do jejího sortimentu patří i osvědčené protipovodňové zábrany. Jsou lehké, a přitom vysoce účinné, snadno se montují, vynikají variabilitou co do velikosti a umí proniknutí vody zabránit jak vrchem, tak podtečením.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi