Komerční prezentace

Egypt není jen o odpočinku na pláži. Co vše lze na dovolené v Egyptě zažít?

Egypt není jen o odpočinku na pláži. Co vše lze na dovolené v Egyptě zažít?

Do Egypta jedině na "válecí dovolenou" s all inclusive. Omyl! Egypt není jen o odpočinku, moři a jídle, nabízí toho mnohem více. Na své si na severu Afriky přijdou milovníci sportu, adrenalinu, kultury i historie. Co vše lze v Egyptě zažít?

Zájezdy do Egypta jsou stále populární, a to hned z několika důvodů. Egypt láká na dechberoucí památky, pyšní se krásným mořem, jistým počasím a navíc je cenově i vzdálenostně dostupný. A ač mnozí tomu nevěří, Egypt nabízí rozmanitou dovolenou.

Egypt je rájem potápěčů. Kam vyrazit za poznáním podmořského světa?

Podmořský svět láká do Egypta příznivce potápění a šnorchlování z celého světa, a to nejčastěji do Marsa Alam. Letovisko je oblíbené díky nedalekým korálovým útesům, u kterých je k vidění celá řada pestrobarevných podmořských rostlin a živočichů. Pod hladinou se můžete setkat se vzácnými druhy sasanek, s velkými želvami, s vodním savcem zvaným dugongem, s delfíny, s nespočtem menších různorodých rybek a výjimkou nejsou ani tajuplné vraky lodí.

Vydat se za poznáním podmořské hladiny v Egyptě můžete téměř kamkoliv, Rudé moře se totiž řadí mezi nejčistší, nejslanější a nejteplejší moře na světě, a tak rájem potápěčů není jen Marsa Alam, turisté často vyráží také do oblastí Sharm el Sheikh, Safaga, Dahab, Hurghada, Neuiba a Taba.

V Egyptě se nudit nebudete, vydejte se za památkami i zábavou

Jestliže vám potápění nic neříká, pak vás možná potěší zajímavá turistická místa a kulturní památky. Ty, které byste rádi navštívili, je dobré si ujasnit ještě před koupí zájezdu, ať zvolíte dovolenou na co nejstrategičtějším místě.

Láká vás okolí řeky Nil? Rádi byste viděli chrámy v Karnaku, Memnonovy kolosy, Údolí králů a Luxor? Potom je ideální zvolit zájezd do Marsa Alam a okolí. Jestliže je ale vaším snem Káhira a Gízská nekropole je nutné si vybrat dovolenou v Hurghadě, popřípadě v jiném blízkém letovisku směřujícím spíše na sever. Ne ze všech destinací jsou totiž pořádány fakultativní výlety do všech zajímavých míst Egypta.

Pokud zrovna nebudete poznávat místní krásy, můžete vyrazit za zábavou. Oblíbené jsou v Egyptě delfinária, aquaparky a zábavní parky. Úžasnou podívanou vám zaručí představení tuleňů, lachtanů, mrožů či delfínů, v aquaparcích se pak můžete těšit na tobogány, skluzavky, vířivky, vodopády a umělé vlny a co se zábavních parků týká, navštívit lze autodromy, horské dráhy i magickou galaxii.

Do Egypta za odpočinkem

V neposlední řadě ale nezapomínejte, že se do Egypta vydáváte na dovolenou, odpočinek na pláži či u bazénu by tak měl být také součástí vašeho programu. Navíc resorty jsou dnes velmi dobře vybavené, a tak se nudit nebudete ani na hotelu. Vyzkoušet můžete vodní atrakce, zahrát si plážový volejbal, zacvičit si s animátorem nebo si večer užít varietní show. Možností v Egyptě je skutečně nespočet.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi