Komerční prezentace

Dřevěné podlahy –⁠ trendy 2021

Dřevěné podlahy –⁠ trendy 2021

Při výběru podlahové krytiny patří dřevěné podlahy mezi ty nejoblíbenější volby. Výjimečné jsou totiž nejen skvělými užitnými vlastnostmi, ale také svým přírodním vzhledem. Zjistěte, které dekory a úpravy jsou aktuálně "v kurzu".

O dřevěné podlaze se říká, že je nadčasová. Když do ní jednou investujete, máte jistotu, že nikdy nevyjde z módy - v průběhu let se jen lehce mění preference barev a různých druhů dřeva. Víte, které se těší největší oblibě právě teď?

Retro se vrací

To, že trendy se neustále opakují, je stará známá věc. Proto asi není velkým překvapením, že jedním z největších hitů ve světě dřevěných podlah jsou aktuálně staré dobré parkety. V interiérech se totiž čím dál častěji objevují různé vintage kousky, retro kombinace barev a nebo drobné detaily, které připomínají doby dávno minulé. Tento trend se v poslední době odráží i při výběru podlahy, kde je patrný odklon od jednoduchých světlých podlahových krytin směrem ke tmavším parketám v různých vzorech, od anglického až po stromeček.

Dřevěné podlahy -⁠ trendy 2021

Hra se vzory

Pokud vás klasický retro vzhled neláká, rozhodně to neznamená, že se jím nemůžete trochu inspirovat. Do vzorů se totiž neskládají jen klasické parkety, použít můžete klidně i větší dřevěná prkna. Ať už se rozhodnete pro populární rybí kost, a nebo zvolíte chevron, buďte si jisti tím, že dřevěná podlaha vyskládaná do vzorů je skvělou cestou, jak každé místnosti dodat zajímavý akcent, který jen tak někdo nepřehlédne.

Bělené podlahy

Bělené podlahy také nepatří mezi velké novinky. Naopak, jsou stálicí v interiérovém designu, a je jisté, že na výsluní ještě chvíli zůstanou. Představují totiž tu nejlepší volbu, chcete-li dosáhnout vzdušného a čistého vzhledu. Často se objevují v jednoduchých interiérech skandinávského typu, skvěle však vyniknou i v místnostech s prvky Shabby Chic - romantického stylu inspirovaného starou Anglií. Perfektně se hodí i do jiných typů interiérů, protože se dají poměrně snadno kombinovat s jakýmkoliv nábytkem či barvou stěn. Bělení totiž podlaze dodá originální popelavě bílý vzhled, zároveň však zanechá krásně vidtelnou kresbu dřeva.

Dřevěné podlahy -⁠ trendy 2021

Rustikální vzhled

Rustikální a přirozené přírodní podlahy jsou trendem, který jste mohli zaregistrovat v posledních letech už několikrát, a to v různých podobách. Oblíbené jsou v kombinaci s dalšími přírodními materiály, v interiérech ve skandinávském stylu nebo se dřevěným nábytkem. Při výběru rustikální podlahy přitom platí jednoduché pravidlo - čím více suků, mírných nedokonalostí a prasklin, tím lépe. Každý takový detail totiž zdůrazňuje přirozené vlastnosti dřeva a přispívá k požadovanému vzhledu "staré podlahy". Oblíbené jsou také různé povrchové úpravy, například kartáčování, které přirozený vzhled dřeva pomůže ještě více zvýraznit a podtrhnout.

Zaujal vás některý z trendů? Načerpejte více inspirace na e-shopu Inparket a vyberte si podlahu, která dokonale sedne do vašeho interiéru.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi