Komerční prezentace

Dentální hygiena u stomatologa není jen lepším vyčištěním zubů

Dentální hygiena u stomatologa není jen lepším vyčištěním zubů

Základem stomatologické péče je dnes prevence. Ta je postavena na pravidelné profesionální dentální hygieně u stomatologa. Ani nejpečlivější domácí čištění zubů, správnou technikou, vhodným vybavením, včetně čištění mezizubního prostoru, nemusí být dostatečným. Dvakrát ročně bychom měli absolvovat profesionální čištění zubů u dentálního hygienika.

V ústní dutině se vždy najdou místa, kam se nedostaneme ani při té nejpečlivější hygieně

Jsou hůře dostupná, či dokonce nedostupná. Právě tady, ale i na dalších místech, může docházet k usazování zubního kamene a vzniku nánosů dlouhodobě neodstraněného zubného plaku. Zde se usazují bakterie, které jsou odpovědné za onemocnění ústní dutiny. Jde o zubní kazy, ale též o záněty dásní, které pak vedou ke vzniku parodontózy.

Dentální hygiena Praha

Pražská zubní klinika Smart Care nabízí pod jednou střechou komplexní zubní péči, včetně dentální hygieny. O zubní zdraví ve Smart Care pečuje celý tým specialistů, včetně specialisty na dentální hygienu. Ošetření trvá obvykle jednu hodinu, a jak již bylo řečeno, absolvovat by se mělo dvakrát ročně.

Co čekat od profesionálního čištění zubů?

Moderní profesionální dentální hygiena představuje soubor speciálních technik vedoucích k naprosto dokonalému vyčištění veškerých prostor v ústní dutině, kam se nelze při běžném čištění dostat. Čištění probíhá pod speciálními lupovými brýlemi. Využívá se ultrazvuk, kyrety a air-flow. Ošetření je bezbolestné. Vede nejen ke zdravotnímu zlepšení prostředí ústní dutiny, ale i k estetickému vylepšení vzhledu chrupu. Výsledek před čištěním a po něm je rovněž digitálně zaznamenán a fotografie je pak klientovi zaslána e-mailem.

Na začátku ošetření probíhá pohovor s dentálním hygienikem a současně se stanoví pomocí speciálních indexů stav chrupu, dásní a parodontu. Zjišťuje se krvácivost dásní, přítomnost zubního kamene a parodontálních chobotů. Někdy se zhotovuje i soubor rentgenových snímků.

Dentální hygiena u stomatologa je dnes neodmyslitelnou součástí správné zubní péče. I když nemáte aktuálně žádné problémy, rozhodně tuto část péče o svůj chrup nezanedbávejte. Předejdete problémům do budoucna.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi