Komerční prezentace

ČR má světové čokostříbro!

ČR má 2. místo na světě za čokoládu!

Jak se podařilo zdravé, české čokoládě umístit na celosvětově uznávané soutěži? Kdo za tím vším stojí? A co je gró české značky čokoláda S&K. 

Jak je možné, že o oceněních a medailích, kterými se Česká republika může pyšnit a jsou nám všem známa, se dozvídáme prakticky ihned, pouze pokud se jedná o sporotovní, filmovou nebo uměleckou sféru?  Proč se ostatní české úspěchy ztratí v čase a neproderou se na první místa v návalu denních novinek? Jedním takovým je český úspěch v oblasti čokolády, který sahá až do prvorepublikové doby.

Čokoláda Steiner&Kovarik se tento úspěch rozhodla nepominout, ale naopak v něm pokračovat. A taky se jim to vyplatilo. Pro Silvii Steinerovou a Petra Kovaříka český úspěch z dob 1. republiky, kdy se Česko pyšnilo jako třetí největší vývozce čokolády a obsadilo přední příčky ve zpracování kakaových bobů, dokonce i před všem známým Švýcarskem, nebyl pouze historický úspěch, ale příležitost jak tuto českou tradici oživit. Nyní se mohou pyšnit vlastní BIO bean to bar čokoládou, která má nejen skvělou chuť, ale je zároveň zdravá a dokonce i vegani si příjdou na své.

ČR má 2. místo na světě za čokoládu!

Z obnovení tradice ke světovému stříbru

Když v roce 2005 Silvie Steinerová začala s obnovou čokoládového průmyslu u nás, ani ve snu ji nenapadlo, že tato cesta ji přinese nynějšího životního partnera Petra Kovaříka, a o 6 let později jejich vlastní značku čokoláda Steiner&Kovarik, která je odrazem jejich společné lásky a filozofie. Necelých 8 let po samotném vzniku značky se jim podařilo neskutečné a v roce 2019 jejich vlastní čokoláda Aluna získala stříbrnou medaili na světové soutěži International Chocolate Awards.

Kolumbijské kakové boby a kokosový cukr

"Na kvalitě svých produktů si zakládáme natolik, že jsme se rozhodli všechy suroviny a ingredience vybrat se Silvií sami, a tak jsme procestovali svět, abychom našli ty správné a nejkvalitnější." říká Petr Kovařík, majitel čokolády S&K. Jejich cesty rozhodně nebyly zbytečné. Mimo spousty dalších, si přivezli jeden velký klenot- vlastního farmáře a dodavatele kakaových bobů přímo z Kolumbie. Justiciano Suarez je ohromil svou malou rodinnou farmou, ekologickým přístupem a společnou životní filozofií. A tak první, a ten nejdůležitější, článek k jejich čokoládě Aluna byl na světě. Silvie a Petr rozhodně nesází pouze na kvalitní kakaové boby, ale každý jejich produkt má přidanou hodnotu, a stejně tak i jejich čokoláda Aluna, kterou zpracovávají od kakaového bobu, až po samotnou tabulku (bean to bar) má tu svou. Celá edice je doslazena kokosovým cukrem.

ČR má 2. místo na světě za čokoládu!

Zdravá BIO čokoláda

K přípravě vlastní čokolády mají vše. Kvalitní kakaové boby, šmrnc v podobě kokosového cukru, a je na řadě příprava. Jak čokoláda S&K boří mýty ohledně čokolády jako hříšné sladkosti? Jak ji mění ve zdravou pochoutku? Jejich proces má jasná pravidla, díky nimž jejich bean to bar tabulková čokoláda Aluna překypuje pozitivními složkami ze samotného kakaového bobu. Proto pozitivní účinky pro naši mysl a zahánění depresí do kouta není vše, co tato čokoláda dokáže. Mimo to, zvládá i předat tělu prospěšné látky, a tak se nemusíme bát ji pasovat na zdravou čokoládu, která nám nepřivodí kila navíc. To, že je v ní běžný cukr nahrazen kokosovým, pouze podtrhuje výtečnou chuť a celkový přínos pro tělo. Loňský rok čokoláda Steiner&Kovarik posunula svoji edici Aluna o značku BIO a také výrobu veganské mléčné čokolády, která obsahuje nejen kokosový cukr, ale také kokosové mléko, které nahradilo běžně používané živočišné.

Bean to bar Aluna

Že bean to bar znamená zpracování od kakaového bobu po tabulku už víme. Co ale znamená název celé edice ALUNA? Na to jsme se zeptali samotného majitele Petra Kovaříka: "Pro název naší čokolády jsme se inspirovali v jazyce původního kolumbijského kmene Kogy. Slovo Aluna v jejich jazyce znamená spirituální síla. Je to tak krásné spojení původu kakaových bobů, které používáme s něčím, v co věříme my."

Celá edice Aluna nyní obsahuje 8 čokolád, od 44% do 100% obsahu kakaa a každá má perfektní vyváženou chuť, která vás zaručeně pohltí. Stejný názor na to mají mezinárodně uznávané soutěže Great Taste, kde jsou produkty S&K již několik let pravidelně oceňovány nebo International Chocolate Awards, ve které jejich Aluna 44% získala rovnou dvě medaile a to zlatou v Evropě a stříbrnou ve světě. Pokud se rozhodnete ochutnat tuto světem oceňovanou čokoládu, nebudete muset hledat dlouho. Na první pohled vás uchvatí originální design s kolibříkem, vlastnoručně tvořený zakladatelkou Silvií Steinerovou.

Buďmě hrdí, že se Česká republika může pyšnit o tak velký světový úspěch. Nenechme ho tentokrát ztratit se v čase a návalu každodenních informací. My jsme ti, kteří ho mohou posouvat jenom dál.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi