Komerční prezentace

Co je dedikovaný server? A kdy ho budete potřebovat?

Co je dedikovaný server? A kdy ho budete potřebovat?

Pokud plánujete realizaci nějakého náročnějšího projektu, jenž vyžaduje vysoký výkon, maximální bezpečnost a perfektní stabilitu, namísto virtuálního serveru zvolte raději dedikovaný, neboť je nesdílený. Zatímco u virtuálního serveru se jeden fyzický server rozděluje mezi několik zákazníků.

O dedikovaný server mají zájem především společnosti, jež potřebují dokonalý výkon nesdíleného serveru, nicméně nechtějí mít žádné starosti s hardwarem. O hardware jako takový se totiž stará poskytovatel služby, a tak společnost pouze platí měsíční pronájem, v němž je zahrnuto hned několik služeb ze strany poskytovatele.

Proč využít dedikovaný server?

Důvodů, proč byste měli sáhnout po dedikovaném serveru od některého z jejich poskytovatelů, je hned několik. Pro demonstraci toho, co v rámci dedikovaného serveru získáte, jsme si vybrali společnost Coolhousing, která je považována a předního poskytovatele dedikovaných serverů. Od objednání služby vám pracovníci společnosti provedou do 24 hodin v pracovních dnech bezplatnou instalaci a zajistí servis serveru. V případě zájmu můžete server kdykoliv vrátit, aniž byste udávali důvod, nebo si můžete požádat o změnu jeho konfigurace.

Samozřejmě občas se může stát, že se server poškodí, ovšem v takovém případě neplatíte za servis, ani za opravu, protože všechno má na starosti provozovatel serveru. V neposlední řadě vás nadchne, že provozní náklady se mohou v plné výši odečíst z daní.

Datové centrum Coolhousing veškeré uvedené služby nabízí v balíčku zvaném HaaS, tedy Hardware as a Service. Služba usnadňuje administrativu, šetří peníze a nabízí optimální konfiguraci nastavenou přesně na míru zákazníka.

Jaké servery Coolhousing nabízí?

Coolhousing navrhuje optimální řešení se dvěma druhy serverů. První jsou Supermicro servery, které jsou určené zejména pro zákazníky hledající vysoký výkon za přijatelnou cenu. Druhou možností jsou Hewlett Packard servery, jež zaručují vysoký výkon i stabilitu. Jestliže se chcete podívat, na kolik jednotlivé varianty serverů vyjdou, podívejte se přímo na tuto stránku firmy Coolhousing.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi