Komerční prezentace

Čističky vzduchu v domácnostech nejsou ničím neobvyklým

Čističky vzduchu v domácnostech nejsou ničím neobvyklým

Klimatizace byly dříve považovány za nadstandardní vybavení a v domácnosti je měl málokdo. Stejně tomu bylo i s čističkami vzduchu. Doba se však mění, technologie jsou cenově dostupnější, a tak si tyto přístroje našly cestu i do českých domácností. Vy je ještě nemáte? Právě teď v době pandemie je vhodná chvíle začít doma dýchat čistý vzduch bez virů a bakterií.

Do svých plic nasáváme všechno, co se ve vzduchu kolem nás vznáší. Viry, bakterie, cigaretový kouř, vůni z kuchyně, kde se smaží oběd, i kvetoucí břízu. Přesně tohle většinu dne dýcháme a s tím vším si umí poradit čističky vzduchu.

Čističky vzduchu jsou vysvobozením pro alergiky

Moderní čistička vzduchu dokáže zlikvidovat všechno škodlivé, co ve vzduchu uvidí. Například moderní čističky vzduchu Daikin se skládají ze 6 vrstev, z nichž každá má na starosti něco jiného. Zachytí prach a chlupy, rozloží chemické látky, absorbuje pyly, odstraní bakterie a viry, pohltí pachy. Výsledkem je čistý vzduch bez čehokoliv, co by mohlo zbytečně dráždit imunitu nebo plíce, a alergikům se bude lépe žít.

Dýcháte vlhčí vzduch

Čističky vzduchu mají nejen čisticí, ale také zvlhčovací schopnosti. Obvykle obsahují nádobku na vodu, kterou je třeba jednou za čas doplňovat. Odtud voda proudí do filtru a vzduch procházející čističkou absorbuje vlhkost. A proč vůbec chtít vlhký vzduch? Přiměřená vlhkost ve vzduchu je vysvobozením pro suché oči i při kašli.

Čističky už nevypadají nevzhledně

Zapomeňte na ošklivou krabici, kterou byste se museli snažit skrýt za sedací soupravu. Dnešní čističky jsou malé, tiché a elegantní, snadno přenositelné. Příkladem je třeba model Daikin Ururu - MCK75J. Tato čistička si poradí s místnostmi o výměře až 46 m2, má 4 nastavitelné rychlosti, ale dokáže se sama přizpůsobit aktuálnímu množství nečistot ve vzduchu. Ovládá se pohodlně z gauče dálkovým ovladačem.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi