Komerční prezentace

CHCETE VÝHODNĚJŠÍ ENERGIE?

CHCETE VÝHODNĚJŠÍ ENERGIE?

Připadá vám, že máte příliš vysoké účty za elektřinu či plyn? Chtěli byste změnit dodavatele, ale zdá se vám to složité a časově náročné? Nevyznáte se v nepřehledné nabídce tarifů, nevíte, komu důvěřovat a jak získat nejvýhodnější nabídku? Připojte se k hromadné změně dodavatelů elektřiny a plynu pořádané největší českou spotřebitelskou organizací dTest. Registrace je bezplatná a nezavazuje spotřebitele k přechodu k vítěznému dodavateli.

Neplaťte více, než je nutné.

V prvním ročníku hromadné změny dodavatele elektřiny a plynu "Chci výhodnější energie", kterou dTest uspořádal v roce 2016, změnilo dodavatele téměř 20.000 domácností, které dohromady ušetřily více než 140 milionů korun. Průměrná roční úspora domácností byla 2 883 Kč v případě elektřiny a 8 707 Kč v případě plynu. Nejvyšší úspora mnohých domácností se však vyšplhala i k desetitisícovým částkám.

Jak to funguje?

Hromadná změna dodavatele energií je založena na principu kolektivního nákupu: cílem je spojit síly, a tak získat silnější vyjednávací pozici vůči dodavatelům energií, tedy i nižší ceny a lepší smluvní podmínky pro zapojené spotřebitele. V Evropě se jedná o běžnou metodu, jak ušetřit peníze.

Zúčastnit se může každý, kdo má na své jméno vedené odběrné místo elektřiny nebo plynu, kategorie domácnost. Stačí se do 15. února nezávazně zaregistrovat na www.ChciVyhodnejsiEnergie.cz. 16. února 2017 proběhne aukce, v níž zvítězí dodavatel energií, který předloží nejlepší nabídku. Po aukci zašle dTest do konce března zaregistrovaným účastníkům individuální nabídku s výpočtem možné úspory při změně dodavatele. Registrovaní spotřebitelé se poté rozhodnou, zda je pro ně nabídka výhodná a chtějí přejít k vítěznému dodavateli. Ten pak vyřídí všechny formality potřebné ke změně dodavatele a uzavření smlouvy.

Chtějte férové podmínky

Každý dodavatel elektřiny či plynu, který se chce účastnit aukce, musí přijmout podmínky dTestu k ochraně spotřebitele. dTest dodavatele zavazuje například k tomu, aby v aukci nabízeli smlouvy na jeden rok bez automatického prodloužení na dobu určitou, v nichž nebudou skryté poplatky při řádném ukončení smlouvy. Podmínkou účasti dodavatelů v aukci je i přistoupení k Etickému kodexu obchodníka v energetických odvětvích a zajištění kvalitního zákaznického servisu, a to i prostřednictvím e-mailu či telefonu. Za vyúčtování v papírové podobě dodavatelé nesmí vyžadovat zvláštní poplatky. Dodavatelé také musí akceptovat všechny způsoby platby a nepožadovat za některou z nich zvláštní poplatky.

CHCETE VÝHODNĚJŠÍ ENERGIE?

3 jednoduché kroky ke změně

1. REGISTRACE - můžete se registrovat do 15. února 2017

Registrace je nezávazná a bezplatná. Nejste povinni změnu dodavatele uskutečnit. Rozhodnete se až po ohlášení vítězného dodavatele, a to na základě konkrétní nabídky, která vám bude zaslána. Zaregistrovat se můžete prostřednictvím jednoduchého formuláře na webových stránkách www.ChciVyhodnejsiEnergie.cz .

2. AUKCE - 16. února 2017

dTest za vás vyjedná nejvýhodnější podmínky. 16. února se uskuteční aukce dodavatelů energií, ze které vzejde konkrétní nabídka cen elektřiny a plynu. Dodavatelé budou během aukce předkládat své nabídky anonymně. Společnost, která přijme podmínky aukce a nabídne nejnižší cenu, bude vybrána jako vítěz. Po uzavření aukce bude vítězný dodavatel vyhlášen veřejně.

3. NABÍDKA - do konce března 2017

Rozhodnete se, zda chcete změnit dodavatele. Po aukci obdrží registrovaní uživatelé e-mailem oznámení se všemi podrobnostmi o vítězných tarifech. Na základě poskytnutých údajů dTest vypracuje nabídku pro každého jednotlivého registrovaného spotřebitele. Vyčíslí vám potenciální roční úsporu, které můžete dosáhnout v případě změny dodavatele elektřiny či plynu. Na zvážení nabídky budete mít čas několik týdnů.

Registrace běží do 15. února - připojte se, je to jednoduché a nezávazné. Vyplňte formulář na webových stránkách www.ChciVyhodnejsiEnergie.cz.

Kde získáte více informací? Navštivte www.ChciVyhodnejsiEnergie.cz, napište na energie@dtest.cz. Nebo zavolejte na kontaktní linku 272 272 271 - je vám k dispozici každý všední den mezi 9. - 17. hod. Odpovědi na nejčastější dotazy najdete v sekci Často kladené dotazy na webu kampaně.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi