Komerční prezentace

Cestovní pojištění do zahraničí není luxus navíc, ale nutnost

Cestovní pojištění do zahraničí není luxus navíc, ale nutnost

Přestože cestujete třeba jenom v rámci Evropské unie, je uzavření pojištění do zahraničí, známého i jako cestovní pojištění, naprostou nutností.

Ptáte se, k čemu nám pojištění do zahraničí bude, když máme Evropský průkaz zdravotního pojištění, tedy tzv. EHIC? Pravdou je, že tento průkaz platí ve všech zemích, které jsou členy Evropské unie. Tedy v Belgii, Bulharsku, Dánsku, Estonsku, Finsku, Francii, Chorvatsku, Irsku, Itálii, na Kypru, v Litvě, Lotyšsku, Lucembursku, Maďarsku, na Maltě, v Německu, Nizozemsku, Polsku, Portugalsku, Rakousku, Rumunsku, Řecku, na Slovensku, ve Slovinsku, Španělsku, Švédsku a ve Velká Británii. A dokonce nejen zde. Přičíst si můžete i další země Evropského hospodářského prostoru (EHS), což jsou Island, Lichtenštejnsko a Norsko. Průkaz je dále akceptován ve Švýcarsku, Makedonii a Srbsku. A přesto i VZP a zdravotní pojišťovny samy upozorňují, že pro cesty do zahraničí není dostatečným.

EHIC sice umožňuje využít poskytnutí zdravotní péče v daném státě stejně jako místní občan dané země, avšak vzhledem k vysokým doplatkům a spoluúčasti pacientů v zemích EU dokáže být pro našince takového ošetření příliš nákladné. Je nutné si uvědomit, že zatímco u nás se za návštěvu lékaře neplatí, v zahraničí může spoluúčast dosahovat až 2000 Kč za každou návštěvu. Vysoké náklady pacient hradí i za léky nebo za případnou hospitalizaci ve zdravotnickém zařízení. Doslova finančně likvidačním by pro pacienta a jeho rodinu mohl být třeba převoz zpátky do vlasti nebo repatriace ostatků, pokud by došlo k úmrtí.

Cestovní pojištění je jistota za pár korun denně

Ve srovnání s částkami, které utrácíme za samotné zájezdy, je cestovní pojištění do zahraničí skutečně zanedbatelným nákladem navíc. Ceny se pohybují často v pouhých desítkách korun na osobu a den. Samotné pojištění nám přitom nabízí celou škálu výhod - nejen pokud jde o jistotu v souvislosti se zdravotním pojištěním. Produkty pojišťoven jsou kombinovány s celou řadou důležitých a praktických připojištění. Pojišťovna AXA například garantuje, že s jejím pojištěním získáváte "k ruce" celý tým profesionálů. V případě jakýchkoliv problémů, které řeší vaše pojištění, vám pojišťovna pomůže tuto situaci vyřešit a bez stresu zvládnout.

Nonstop asistenční služba je jenom součástí komerčního pojištění

U klasického EHIC pojištění služby asistence neexistují. Právě asistenční služba je ale něčím, co vám v případě problémů v zahraničí umí skutečně pomoci. Kvalitní pojišťovny ji nabízí v několika světových jazycích, takže se za vás domluví třeba se zdravotnickým personálem.

Sjednejte si kvalitní variantu pojištění do zahraničí

Komerční pojišťovny nabízí pojištění do zahraničí vždy v několika variantách. Je dobré se podívat na to, která varianta je pro vás již dostatečnou, ale zbytečně na pojištění nešetřit. Například AXA Assistance nabízí variantu Excelent, kde je krytí léčebných výhod bez limitu. Pojištění léčebných výhod zahrnuje vyšetření, diagnostiku, ošetření, hospitalizaci, léky, ošetření zubním lékařem při akutní bolesti zubů, zásah horské služby včetně přepravy vrtulníkem, repatriaci, přepravu ostatků do vlasti, pobyt v nemocnici s dítětem i následné asistenční služby po návratu domů.

Nezapomeňte na užitečná připojištění

Pojištění do zahraničí řeší i další situace, se kterými se při cestách do zahraničí můžeme setkat. Součástí pojištění do zahraničí je úrazové pojištění. V AXA pojišťovně je součástí standardního balíčku pojištění. Podobně jako třeba pojištění zavazadel proti poškození, zničení či odcizení, což obsahuje i pojištění odcizení dokladů. Balíčky zahrnují též pojištění cestování letadlem, které chrání a kompenzuje zpoždění letu o více než 6 hodin, zrušení letu nebo zpožděné dodání zavazadel.

Nepodceňujte pojištění odpovědnosti za škodu

O případech, kdy je po nás požadována úhrada škody na majetku nebo dokonce na zdraví, slýcháme stále častěji. Známé jsou například případy českých lyžařů, po kterých jsou vymáhány obrovské finanční částky za způsobené škody na zdraví při střetu s jinými lyžaři na sjezdovce. A to přestože po nijak hrozivě vypadající kolizi odešli ze svahu všichni bez problémů a po svých. Zdá se, že se z vymáhání škod po českých lyžařích stal skvělý byznys.

Pojištění odpovědnosti za škodu vás před takto finančně likvidačními situacemi umí ochránit. AXA nabízí jako součást varianty pojištění Excelent a Komfort krytí škod způsobených druhé osobě až do výše 25 milionů korun za škodu na zdraví a do 10 milionů za škodu na majetku. Varianta Excelent navíc kryje i finanční škody, ušlý zisk a snížení společenského uplatnění, a to do výše jednoho milionu korun.

Nezapomeňte na připojištění

V řadě situací se hodí i samostatné připojištění. Rozhodně na něj nezapomeňte v případě sportovních aktivit v zahraničí, které spadají do seznamu tzv. rizikových sportů. AXA dále nabízí připojištění pro rodiče s dětmi, pojištění, jež pokrývá veterinární péči o domácích mazlíčky, storno cesty, zajištění domova v případě nepřítomnosti nebo chronická onemocnění, která se projeví v průběhu pobytu v zahraničí.

Cestovní pojištění do zahraničí online a za pár minut

Pojištění do zahraničí se rozhodně neoplatí podcenit. Dnes jej navíc sjednáte online za několik minut. Není proto důvod riskovat a vydat se na cesty bez něj. AXA nabízí balíčky pojištění pro každou situaci s nadstandardní výší plnění.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi