Komerční prezentace

Čerpání online půjčky: čemu je dobré věnovat pozornost?

Čerpání online půjčky: čemu je dobré věnovat pozornost?

Sjednat půjčku online dnes není žádný problém a dokáže to snad každý. Ve většině případů jsou to právě nebankovní společnosti, od kterých se rozhodneme si půjčit peníze. Pro některé z nás může být tato možnost oblíbená hned z několika důvodů. Rychlost, flexibilita, dostupnost - tři slova kterými se dá online půjčka vystihnout.

Celý proces žádosti je snadný a probíhá velice rychle. Obvykle není potřeba doložit množství dokumentů, které by proces brzdily a tím pádem to zabere několik minut. Jakmile je Vaše žádost schválena, peníze jsou připsány na účet během chvilky. To je scénář v případě, jestliže už jste si vybrali svého věřitele. Ale co se děje před tím?

Vše se odvíjí od Vašich finančních možností a situace. Na základě typu půjčky, částce a době splácení může být jedna nabídka výhodnější a druhá zase ne. Proto se hodí více než jindy jednotlivé nabídky porovnat. Účinný a rychlý způsob, jak toho dosáhnout, je online srovnávač půjček Moneezy. Porovnání Vám může někdy ušetřit až několik stovek či tisíc korun. S Moneezy tak získáte přehled o tom, jaké online půjčky se na trhu vyskytují a kdo nabízí jaký úrok.

Online půjčka od nebankovních poskytovatelů se otvírá široké veřejnosti - podmínky získání nejsou tak striktní jako u banky. Na půjčku dosáhnou i lidé s nestálými příjmy nebo negativním zápisem v jednom z registrů. Proto se může stát, že někteří skočí po půjčce bez většího přemýšlení. Než se ale rozhodnete o půjčku vůbec požádat, měli byste nabídku analyzovat - jen tak se ujistíte, že jste zvolili tu nejlepší možnou online půjčku.

Celková cena půjčky je tím nejdůležitějším aspektem, o který byste se měli zajímat. Pro měření se používá ukazatel známý jako Roční procentní sazba nákladů neboli RPSN. Ta zahrnuje celkové úroky a veškeré poplatky spojené s půjčkou. Pro správné použití RPSN musí být zvolené půjčky identické, tzv. porovnávané půjčky musí být stejné částky i doby splácení.

Dalším důležitým faktorem je úroková sazba. Ta se vyjadřuje v procentech a říká nám, o kolik se vypůjčená částka během stanoveného období navýší. Pro banky je typická měsíční úroková sazba, ale u nebankovních poskytovatelů to nemusí být pravidlem. Proto věnujte pozornost i době, po kterou se sazba počítá.

Měsíční splátka a další poplatky. Dobře si promyslete, zda a kolik jste schopni pravidelně splácet. Nepouštějte se do rizika, že Váš měsíční rozpočet jednoduše nebude stačit. Váží se k online půjčce nějaké další poplatky či sankce? Úroky z prodlení je rozhodně dobré znát předem.

Znáte někoho, kdo má s online půjčkou zkušenosti a mohl by Vám pomoci v rozhodování? Recenze a hodnocení poskytovatelů tohoto typu půjček můžou být vzácným pomocníkem. Raději zvolíte půjčku od poskytovatele, se kterým jsou zákazníci spokojení a neměli s ním žádný problém. Před finálním upsáním se k půjčce proto neuškodí mrknout do věřitelovo hodnocení, popřípadě dalších žebříčků.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi