Komerční prezentace

Brikety jsou skvělou volbou, jak přes zimu ušetřit za vytápění

 Brikety jsou skvělou volbou, jak přes zimu ušetřit za vytápění

Dřevěné brikety se vyrábí z vedlejších produktů stlačeného dřeva, a jsou tak skvělou alternativou k tradičním kulatinám z palivového dřeva. Jsou ideální volbou, pokud máte kamna na dřevo a hledáte efektivní a efektivní formu paliva. Jejich největší výhodou je, že se velice snadno uskladňují.

Existuje řada různých druhů briket, ze kterých si můžete vybrat. Měli byste přemýšlet o tom, co od svého paliva chcete. Některé brikety váš prostor rychle zahřejí horkými plameny - a jiné hoří pomalu a nabízejí zdroj tepla na delší dobu.

Dřevo, nebo brikety?

Rozhodujete se mezi dřevěnými briketami a klasickými poleny?

Dřevěné brikety jsou mnohem teplejší, čistší, déle hoří a jsou ekonomičtější než tradiční dřevo. Toto není subjektivní názor - působivost briket se odvíjí od čisté fyziky. Suchá a hustá briketa má lepší spalovací vlastnosti než tradiční polena. Brikety také recyklují odpadní produkt z čistého dřeva, což je ekologické. Znamená to také, že ke zpracování palivového dřeva není nutné kácení stromů.

Skladování briket

Velkou výhodou briket oproti klasickým polenům je jejich skladování. Díky svému kulatému a podlouhlému tvaru je velice jednoduché je naskládat na sebe a jednoduše skladovat kdekoli (samozřejmě na suchém místě). Oproti tomu klasická polena jsou velká a svým tvarem neforemná, tudíž jsou často skladována venku, nejčastější místo pro uskladnění bývají zahradní domečky. Nicméně zde hrozí, že přes zimu může toto dřevo navlhnout, a tím pádem se sníží jeho hořlavost. Tohle vám u dřevěných briket nehrozí.

Jak se dřevěné brikety vyrábí?

Dřevěné brikety lze vyrábět vzájemným lisováním tvrdého dřeva, měkkého dřeva nebo jejich směsi. Je důležité si pořídit vysoce kvalitní brikety, které obsahují pouze 100% dřevo bez jakýchkoli dalších přísad. Molekuly lignanu ve dřevě se pod intenzivním tlakem taví, aby spojily dřevo a prach, a vytvořily tak hustý pevný blok. Brikety lze také vyrábět z jiných materiálů, jako je dřevěné uhlí, rašelina a káva.

Čím se vyznačují nejlepší brikety?

Nejkvalitnější brikety jsou vyrobeny ze 100% dřeva, které neobsahuje žádné nečistoty, jako je lepidlo nebo barva. Výrobní proces je také klíčem k vytváření špičkových briket, protože k jejich formování je zapotřebí intenzivního tlaku. To je u vysoce kvalitních briket zásadní, protože hustší kmeny mají delší dobu hoření a dobře si zachovávají svůj tvar.

Špatně zhutněné brikety se mohou zdát levnější, ale jejich rychlá doba hoření je z dlouhodobého hlediska činí drahou volbou. Tyto brikety mohou také hořet při velmi vysoké teplotě a mohou způsobit poškození některých hořáků na dřevo, pokud je tepelný výkon příliš vysoký.

A hlavně - brikety nakoupíte ve srovnání s ostatními palivy o dost levněji, a tím vám klesnou náklady na energie během zimního období. Pokud je chcete nakoupit ještě levněji, sledujte slevové kódy.

Jak používat dřevěné brikety?

Je to jednoduché, brikety používejte stejným způsobem, jako byste to dělali s ohněm. Použijte menší kousky brikety jako podpalovač k rozhoření plamene a přidejte větší kousky, jakmile se oheň rozhoří. Vybírejte vysoce kvalitní dřevěné brikety, které vám umožní odlomit menší kousky, aniž by se rozpadaly.

Celý účinek výhřevnosti briket závisí také na velikosti topného systému, tahu komína a atmosférickém tlaku. Přesto je rozhodujícím faktorem kvalita dřevěných briket. Pouze vysoce kvalitní dřevěné brikety vám poskytnou pohodlí, které očekáváte.

Brikety jsou v podstatě vysoce energetickým palivem ze dřeva, obvykle hustší než jakékoli jiné nativní tvrdé dřevo as nižším obsahem vlhkosti. Nemají tak vysokou tepelnou energii jako uhlí, ale jsou nejbližším dřevěným palivem k uhlí na trhu.

Zdroj obrázku: {BONDART PHOTOGRAPHY} / Shutterstock.com

 

 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi