Komerční prezentace

Bazén už není znak podnikatelského baroka

Bazén už není znak podnikatelského baroka

Bazén je investice do zdraví a rodinné pohody. Děti se v bazénu vyřádí, dospělí načerpají energii, odpočinou nebo zasportují. Třeba každý den hned po práci. Dnes si pěkné koupání hned u domu může užít každý i s malým kouskem zahrady nebo terasy. Podívejte se, jakými způsoby je možné bazén řešit, aby k domu padl jako ulitý.

"Po práci nemám chuť ani čas jezdit někam do fitka. Doma prostě skočím do bazénu a hodinu plavu. Řekl bych, že spolu jako rodina trávíme díky bazénu i víc času," říká táta od rodiny Jirka.

V kontextu celkových nákladů na dům bazén zas tak velkou položku netvoří. A díky možnostem na trhu si vyberete, ať už potřebujete bazén vtěsnat na zahrádku jako dlaň nebo chcete pořádnou rozplavbu pro velkou rodinu.

Malý pozemek? I v malém bazénu můžete naplavat kilometry

Bazén už není znak podnikatelského baroka

Voda, kámen, dřevěné paluby na terase - vše do sebe krásně zapadá

Zvolte oválný nebo obdélníkový bazén, který optimálně využije zabraný prostor. Chybějící délku vykompenzujte protiproudem. Pokud vyberete kvalitní, můžete plavat třeba hodinu, aniž byste se otáčeli.

Bazén už není znak podnikatelského baroka

Bazén i zastřešení dovede padnout k domu jako ulité

Bazén může být klidně přímo u domu. Když k němu přidáte vysoké zastřešení , výrazně si ušetříte práci s čištěním a zajistíte bezpečnost dětí. A také si vytvoříte takové vlastní domácí wellness. Pod zastřešením si můžete užívat bazénu klidně od dubna do října, voda totiž bude díky skleníkovému efektu teplejší o 6-8 °C.

Polozapuštěný bazén je skvělé řešení pro zahrady ve svahu

Obtíže se svažitým pozemkem nebo třeba vysokou hladinou spodní vody řeší polozapuštěný bazén . Jednu stranu jednoduše zapustíte hlouběji, druhou stačí obsypat, případně kolem ní vybudovat schodek nebo terásku.

Bazén už není znak podnikatelského baroka

Část bazénu je zapuštěná do země, část obsypaná a osázená

Když kolem bazénu vybudujete terasu, získáte veškerý komfort zapuštěného bazénu. Snadný přístup do vody, možnost opalování a slunění na kraji bazénu, místo pro lehátka a křesla.

Zapuštěný či polozapuštěný bazén je praktičtější než nadzemní. Lépe si ho užijete právě kvůli snadnému přístupu do vody, ale také vám déle vydrží, protože není tak vystaven vlivům počasí. A vždycky se najde způsob, jak ho do zahrady zakomponovat.

Bazén už není znak podnikatelského baroka

Stěna brání zvědavým pohledům, na druhé straně terasa přechází do skalky

Nejlepší tvar je zaoblený obdélník

Dřív byly v módě kulaté bazény. Jenže když si v nich chcete zaplavat, máte po chvíli jednu ruku silnější od neustálého zatáčení.

A nepříliš praktické jsou i různé ledvinovité tvary. Mnohem lépe si zasportujete v bazénu ve tvaru obdélníku nebo oválu . Zaoblené tvary vám zase pomohou s údržbou, nedrží se v nich tolik řasy. I z hlediska cirkulace vody je obdélník nebo ovál optimální.

Pokud chcete mít s údržbou skutečně co nejméně práce, vyberte si laminátový bazén s gelovou povrchovou úpravou . Jde o technologii z Francie a u nás ji používají jen někteří výrobci. Gelová vrstva zajišťuje velkou odolnost bazénu, luxusní vzhled a velmi hladký povrch. Výběr materiálu je důležitý taky z hlediska životnosti bazénu. Myslete na to, že ty nejlevnější bazény se v důsledku mohou dost prodražit.

Bazén už není znak podnikatelského baroka

Laminát s gelovým povrchem má ze všech materiálů nejlepší poměr ceny a kvality

Pro čištění pak zvolte kombinaci pískové filtrace a slané vody. S automatizovaným systémem sůl nadávkujete na začátku sezóny a pak už se vše řídí samo, vy jen občas properete písek. Oproti klasickému řešení s chlorovými tabletami ušetříte spoustu času. A bazén bude křišťálově čistý, i když se zrovna vrátíte po 14 dnech z dovolené.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi