Komerční prezentace

6 × ano pro hliníkovou střechu

6 × ano pro hliníkovou střechu

Chcete-li bydlet ve vlastním domě, musíte si hned na začátku zodpovědět několik otázek, mezi ně patří i otázka, jakou si zvolit střechu. Dřív, než nahlas vyřknete "No přeci pálenou!", podívejte se s námi do budoucna. Výběr střešní krytiny je rozhodnutí, které vás bude provázet několik desítek let. Záleží jen na vás, zda chcete pod svou vlastní střechou žít bez starostně, nebo budete střechu stále opravovat. Pálená taška má jistě mnoho výhod, ale oproti hliníkové střešní krytině je drahá a méně odolná. Nevěříte? Čtěte!

Hliníková střešní krytina vs. pálená taška

Je řada materiálů, z kterých se vyrábí střešní krytina. Ty se od sebe liší nejen cenou, ale hlavně i vlastnostmi, životností, kvalitou i vzhledem. Samozřejmě musíte brát ohled i na typ stavby. Plechová střecha je například oblíbená pro svou přijatelnou cenu. Průměrná životnost plechové střechy ve standardním provedení je přes 35 let. Kromě její odolnosti oceníte i barevnou variabilnost krytiny, kterou si sladíte s fasádou domu. Plechovou střechou se pyšní novostavby i historické budovy či kostely.

Nejčastějším typem střešní krytiny v Čechách je pálená taška a její varianty z keramiky a betonu. Proč je pálená taška tak oblíbená? Jde především o to, že byla jednou z prvních odolných krytin vůbec a lidé ji vyhledávají ani ne tak pro její vlastnosti, ale spíš ze zvyku. Keramická taška má vyšší pořizovací cenu a je velmi křehká. Beton i pálená taška mají překvapivě vysokou hmotnost. Pokládka je nejen díky tomu komplikovanější, na špatně dostupných místech a ve zlomech je navíc nutné tašky půlit a jejich klasický rozměr pracně měnit. Pálenou tašku můžete pokládat od minimálního sklonu 22 °. Oproti tomu hliníková střecha se vyznačuje svou flexibilitou, lze ji pokládat na domy s minimálním sklonem od 5 ° a výše. Je lehká, velmi snadno se pokládá i v extrémních podmínkách. Navíc je vyrobena tak, aby i její povrchová úprava vydržela skutečně velkou zátěž. Hliníková střecha se doporučuje do horských oblastí na chalupy i na městské domy nebo továrny. Střecha z hliníku je skutečný poměr mezi cenou a kvalitou. Její životnost je více než 50 let. Taková střecha poslouží několika generacím bez nutnosti oprav.

6 × ANO pro hliníkovou střechu

  1. Životnost hliníkové střechy je víc než 50 let
  2. Cena je mnohem nižší oproti pálené tašce
  3. Lze pokládat i na střechy s minimálním sklonem 5 °a výše
  4. Velmi lehká, hmotnost hliníkové střechy cca 3 kg/m2
  5. Hliníková krytina je nerozbitná a maximálně odolná vůči povětrnostním vlivům, sněhu i slunečnímu záření, odolává bouřím s větrem do rychlosti 235 km/h
  6. Záruka 40 let

6 × ano pro hliníkovou střechu

Český výrobce s dlouholetou tradicí

Na kvalitu a životnost má také vliv technologie zpracování a výrobní postupy. Český výrobce s dlouholetou tradicí je Prefa. Díky svým zkušenostem, které sbíral přes sedmdesát let, ví, co střecha i vy potřebujete, proto prodávají střešní krytiny se zárukou i 40 let. Na trhu působí od roku 1946. Střechy z padesátých, šedesátých i sedmdesátých let z jejich výroby jsou doslova živoucím důkazem toho, že hliníková střecha Prefa je dobrá volba a má vlastnosti, díky kterým si budete moct desítky let užívat výhody kvalitní střechy. Jednu z plechových střech Prefa dokonce otestoval sám James Bond v podání Seana Conneryho v Schilthornu.

Prefa jako spolehlivý výrobce využívá své zvučné jméno k podpoře českých řemeslníků, a především klempířů. Prefa podporuje klempíře již během učňovských let, pomáhá jim získávat zkušenosti a profesionální přístup, předává jim zakázky. Jejím cílem je svým zákazníkům poskytovat kvalitní hliníkové střechy a dobře odvedenou práci, která závisí nejen na výběru vhodného a kvalitního materiálu, ale i na lidech.

 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi