Komerční prezentace

3 závažné chyby při půjčování peněz pro vaše podnikání

3 závažné chyby při půjčování peněz pro vaše podnikání

Půjčování peněz není zlo, jen s tímto nástrojem musíte zacházet chytře. V článku vám tedy povíme, jakým chybám se vyhnout u úvěrů pro financování vašeho podnikání.

Nebankovní úvěr pro podnikatele rozhodně není zlo, o kterém se tak často mluví. Jedná se o zajímavý nástroj, jak financovat svoje podnikání během rozjezdu, případně když se dostanete do problémů. V tomto článku vám přinášíme tři chyby, kterým se při půjčování peněz musíte vyhnout.

Nepůjčujte si příliš pozdě

Financovat rozvoj podnikání z vlastní kapsy je skvělé, ne vždy to ale vyjde podle vašich představ. Vše si musíte spočítat do poslední koruny a pro případ nouze k této částce připočítat několik procent navíc. Pokud se do financování vrhnete po hlavě, a pak se dostanete do finančních problémů, na půjčku bude pozdě. V tomto případě vám pomůže jen rychlý nebankovní úvěr na podnikání, případně předražení lichváři.

Půjčku splatíte moc brzy

Bankovní a nebankovní půjčky pro podnikatele musí v první řadě vydělat věřiteli. Ve smlouvě tedy naleznete řadu kliček a způsobů, jak vás připravit o další peníze. Připravte se zejména na poplatky za předčasné splacení úvěru, které nejsou vůbec přívětivé. Proto raději počkejte a plaťte po celou smluvenou dobu. Ušetříte tak spoustu peněz, které budete mít k dispozici pro vaši firmu.

Půjčíte si příliš málo

Tímto se vracíme k prvnímu bodu, kde jsme psali, že si před každým velkým krokem musíte vše pečlivě spočítat. To samé platí i při sjednávání půjčky. Pokud si totiž půjčíte příliš málo, dostanete svoji firmu do vážných finančních problémů. Mnohdy je tedy lepší půjčit si větší částku. Přebytek vám tak vytvoří polštář pro nečekané případy.

 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi