Komerční prezentace

3 tipy, jak vyzdobit nudnou stěnu

3 tipy, jak vyzdobit nudnou stěnu

Prázdná zeď, to je nevyužitý potenciál. Robustní obývací stěny přes polovinu pokoje už své místo v moderním bytě nemají a tak se otevírá větší prostor fantazii a kreativitě, co s těmi holými stěnami udělat. Pár tipů bychom pro vás měli.

Vyrobte si nástěnnou domácí galerii z oblíbených fotek a plakátů

Venku už se brzy stmívá, a tak přinášíme inspiraci pro dlouhé podzimní večery. Začněte zútulňovat své stěny tak, abyste se usmáli pokaždé, kdy je uvidíte. Co takhle vytisknout všechny vaše oblíbené fotky, které máte schované v počítači a pořídit nějaké stylové plakáty? Pomocí dekorací na zeď vykouzlíte přímo hřejivou atmosféru a jasně vyjádříte svou osobnost.

Rámečky mohou být různých barev a tvarů, vyrovnané precizně do geometrického tvaru, nebo jen tak ledabyle vedle sebe. Zkuste je soustředit do kruhu kolem hodinového strojku s ručičkami. Vytvoříte tak originální hodiny. Kombinovat se dají fotografie s plakáty, cedulemi a dekoračními tabulemi. Celé uskupení si nejdříve srovnejte na podlaze, abyste viděli, jak bude výsledek vypadat. Na stěnu si označte tužkou místa na hřebíčky a mezi každým kouskem nechte stejný počet centimetrů rozestup, aby galerie působila symetricky.

Dodejte nudné stěně šmrnc s plakáty a obrazy.
Dodejte nudné stěně šmrnc s plakáty a obrazy.

Dejte nábytku a stěnám novým vzhled se stylovými tapetami

Jestli hledáte nenáročný způsob, jak obléknout svůj domov do podzimní atmosféry, vsaďte na samolepky a tapety na zeď. Z nekonečného množství si vyberete přesně ty, které se vám líbí.

Co takhle motiv padajícího podzimního listí nebo jednoduché vzory v barvě hořčicově žluté? Tapety můžete také položit pod sklo a vytvořit z nich dekoraci do kuchyně či koupelny, která se nikdy neušpiní. Až vás nebude bavit, jednoduše ji sundáte a vyměníte za jinou. Je to nenákladný způsob, pomocí kterého můžete měnit vzhled bytu každé roční období.

Jestli máte doma nábytek, kterého se nechcete zbavovat, ale jeho povrch už je trochu oprýskaný, dejte mu nový kabát pomocí samolepek nebo ho rovnou přetapetujte. Na podzim vás rozveselí pestrobarevné mandalové vzory.

Cestujte (zatím alespoň prstem po mapě)

Teď když trávíte více času v teple domova, můžete si lépe promyslet, kam všude se budete chtít podívat. Pořiďte si nástěnnou mapu, kam si připínáčky můžete vyznačit, které destina už jste úspěšně zdolali a které vás teprve čekají. Mapa se dá ozdobit i fotkami a dalšími vzpomínkami z cest.

Nástěnné mapy pořídíte v nejrůznějších formátech a provedeních, takže bude jen na vašem vkusu jestli zvolíte barevný design, kovovou mapu v geometrických tvarech nebo roztomilou mapu světa se zvířátky do dětského pokojíčku.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi