17:57

Televize Prima dostala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání pokutu 200 tisíc korun za jeden díl pořadu Nikdo není dokonalý. Pokuta se týká dílu z loňského 3. července. Krampol si do něj pozval Lukáše Kohouta, který byl odsouzen za cestování po světě pod hlavičkou sněmovny a na cizí útraty. Prima podle rady odvysíláním tohoto dílu porušila zákon, neboť pořad mohl ohrozit fyzický, psychický nebo mravní vývoj dětí a mladistvých. Prima nechtěla pokutu komentovat s tím, že počká na písemné oficiální vyjádření rady.

"Kohouta v pořadu představovali téměř jako hrdinu. A když je podvodník prezentován jako hrdina, může to děti ovlivnit," prohlásil předseda rady Václav Žák. Rada zároveň upozornila Primu, že porušila zákon tím, že v pořadu byla prezentována Kohoutova kniha popisující jeho výlety za státní peníze. Rada to ohodnotila jako skrytou reklamu.

"Jedná se přece o zábavný pořad," řekla ČTK mluvčí Primy Jana Malíková s tím, že s dalším komentářem Prima počká, až obdrží od rady oficiální zdůvodnění pokuty. Zpravidla se televize proti uděleným pokutám odvolávají - i úspěšně - k soudu.

Autor: ČTK





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi